foto - profimedia/mediafax

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, a vorbit despre etapa a treia, în care se vor putea vaccina persoanele care nu se încadrează în categorii de risc ridicat.

„În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a spus Gheorghiţă, la Digi 24, potrivit Agerpres.

În aceeași intervenție, el a afirmat că, din 15 martie, toate programările pentru vaccinare se vor face de pe lista de așteptare. Valeriu Gheorghiță a precizat că fiecare persoană va putea să aleagă un centru de vaccinare și să „intuiască”, astfel, ce vaccin va primi. „Lista de așteptare va fi disponibilă pe platformă din 15 martie. Prin operaționalizarea listei de așteptare, fiecare persoană va putea opta pentru un centru de vaccinare și putem estima și momentul la care putem fi vaccinați. Dacă operaționalizam lista de așteptare mai devreme, reduceam foarte mult din opțiunile pentru care o persoană avea de ales. Din 15 martie, lista va fi disponibilă și fiecare persoană care vrea să se vaccineze o poate accesa.”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că se va schimba modalitatea de programare. „Adică ocuparea unui loc în platformă se va face doar din lista de așteptare, nu vor mai exista persoane care să se programeze pe un loc liber”, a mai afirmat Gheorghiță.

Cum funcționează lista de așteptare

Conform lui Valeriu Gheorghiță, orice persoană care își face cont în platformă își exprimă opțiunea să intre pe lista de așteptare. Apoi, selectează un centru de vaccinare și va putea vedea numărul de persoane aflate în fața sa.

Când se eliberează locurile, persoanele aflate pe lista de așteptare vor fi notificate prin SMS și e-mail și își pot rezerva locul în centrul pentru care au optat, timp de 24 de ore.

În acest interval de timp, dacă persoana refuză programarea, sistemul notifică următoarele persoane.

Sursa: Libertatea.ro

Citește și: Pe ce loc din Europa se află România la capitolul vaccinare anti COVID

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here