După ce Olanda a anunțat că țara noastră are undă verde pentru intrarea în spațiului Schengen, singura țară care încă refuză acest lucru este Austria.

Ministrul de interne austriac Gerghard Karner a precizat că pentru moment, doar Croația ar trebui primită în Schengen.

„Credem că are sens să includem Croația și să nu includem acum Bulgaria și România. Este important (în cazul sistemului de azil, n.r.) ca trei aspecte de bază să funcționeze: protecția frontierelor externe, refuzurile de intrare și distribuirea migranților. Adevărul este că multe lucruri nu funcționează în aceste domenii. Și de aceea trebuie să facem în continuare eforturi”, a spus ministrul într-un interviu pentru publicația Kurier.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a spus și el recent că spatipentru a opri migranţii ilegali. El a reafirmat că, dintre cei aproximativ 100.000 de migranţi ilegali care au intrat anul acesta în Austria, circa 75.000 nu au fost înregistraţi în niciuna dintre ţările UE prin care au trecut înainte de a ajunge pe teritoriul austriac. Investigaţiile efectuate de autorităţile austriece au relevat că majoritatea acestor migranţi au trecut prin Bulgaria şi România, ţări aflate la frontiera externă a UE, a subliniat cancelarul austriac, potrivit agenţiei EFE. „Croaţia şi-a îndeplinit angajamentele corect. Vom sprijini intrarea Croaţiei în Schengen, dar vom fi foarte critici faţă de eforturile Bulgariei şi României”, a spus Nehammer.

În schimb, vicecancelarul austriac Werner Kogler a spus că susține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Verzii nu susțin vetoul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Vicecancelarul și liderul Verzilor, Werner Kogler, a subliniat acest lucru, având în vedere amenințările cu veto din partea ministrului de Interne Gerhard Karner și a cancelarului Karl Nehammer (ambii membri ai ÖVP). Coaliția guvernamentală din Austria e formată din două partide: OVP (dreapta) – condus de cancelarul Karl Nehammer, și Verzii (ecologist) – condus de Werner Kogler. Președinția cehă a Consiliului UE a făcut din extinderea Schengen una dintre prioritățile sale principale și dorește ca aceasta să fie votată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 8 decembrie. Prelungirea necesită unanimitate între statele membre Schengen. Spațiul Schengen include toate țările UE, cu excepția Bulgariei, Irlandei, Croației, României și Ciprului, precum și a patru țări din afara UE: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, scrie Digi24.ro.

Citește și: Clujenii de la Deltamed au intrat în lumea bună a Serviciilor 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.