Istoricul Marius Oprea spune că Dacian Cioloş, fost militar în trupele de securitate din Cluj, a fost adus în dispozitivul în care păzea strada Doinei Cornea de şeful miliţiei locale, Virgil Ardelean, ajuns după revoluţie şef al „doi şi-un sfert”, serviciu secret al Ministerului de Interne.

„Şeful miliţiei din Cluj la acel moment era Virgil Ardelean, în momentul în care doamna Doina Cornea a fost maltratată la miliţie (…) Domnul Virgil Ardelean era la vremea respectivă şeful miliţiei din Cluj, iar Alexandru Pereş, colonelul de Securitate care apare în dosarul doamnei Doina Cornea a anchetat-o pe aceasta în februarie 1984 şi a decis microfonarea intregii locuinţe. (…) În dosarul doamnei Doina Cornea sunt 83 de ofiţeri superiori din Securitate între care 12 generali (…) Domnul Ardelean nu figurează în acest dosar, dar dânsul era şeful Miliţiei în municipiul Cluj la vremea respectivă, în anii 80. Probabil că el a fost cel care l-a adus pe Cioloş, pe finul său în dispozitiv, pentru că ştiţi că era totul pe bază de pile şi relaţii şi şi-a protejat nepotul aducându-l în oraş, să nu facă armata cine ştie pe unde”, a spus istoricul Marius Oprea, fost şef al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, miercuri seară, la Antena 3.

2 COMENTARII

  1. Deci clar, USR-Plus e un partid înființat de securiști, care culmea, pare să aibă oarece priză la tinerii ignoranți. Sper să se trezească lumea pînă la anul și să nu se mai lase manipulată atunci cînd pune ștampila.

  2. Domnul Oprea vorbeste niste magarii mai mari ca dansul. Defapt aceste lucruri reprezinta munitie pentru Ciolos, care va iesi cat de curand cu contra argumente solide, nu vorbe-n vant. 1- In aceea perioada Ardelean nu a fost comandantul Militiei Cluj- Napoca, ci a functionat ca ofiter de politie economica. De abia dupa Revolutie, dupa cativa ani a devenit adjunct comandant si dupa aceea, comandant, dupa care a plecat la Bucuresti. 2 Paza la casa Doinei Cornea nu se asigura cu militari in termen, paza vizibila era facuta de un subofiter de militie iar cea ascunsa , dintr-o cladire vecina de ofiteri de securitate care ascultau si microfoanele ambientale si telefonul, eventual faceau poze cu persoanele care doreau sa intre in legatura cu obiectivul. Casa de vis a vis apartinea unui coleg de-al lor care ia lasat sa-si instaleze aparatura si colegii instalati in mansarda casei, cu vizibilitate spre casa doamnei Cornea. 3 In cazuri mai speciale gen ziaristi straini, grupuri sau dizidenti, iredentisti, etc se apela la USLA compusa tot din cadre militie- securitate, nu militari in termen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.