ITM Cluj a efectuat controale  la un număr de 55 de angajatori din judeţul Cluj.  Au fost aplicate amenzi în cuantum total de 44.000 lei la 3  angajatori.

Astfel, doi angajatori au fost amendați cu 20.000 lei fiecare pentru:  primirea la muncă a unei  persoane fără încheierea unui contract individual de muncă și  primirea la muncă  a unui salariat în perioada în care acesta avea contractul individual de muncă suspendat.

De asemenea,  o societate a fost sancționată cu amendă în valoare de 4000 lei deoarece nu au  fost respectate măsurile din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, în ceea ce privește organizarea locurilor de muncă.Deficiențele constatate în domeniul securității și sănătății în muncă au fost în număr de 40, printre cele mai frecvente menționăm: echipamente individuale de protecție  deteriorate, căi de circulație încărcate cu materiale, nu s-a făcut verificarea periodică a prizelor de împământare, nepurtarea echipamentelor individuale de protecție, semnalizare de securitate și sănătate în muncă incompletă. Pentru deficiențele constatate au fost dispuse un număr de 31 de avertismente și au fost stabilite măsuri cu termene de remediere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here