Afirmații explozive ale ziaristului de investigații Cornel Ivanciuc într-un podcast: președintele Klaus Iohannis ar fi fost racolat de Securitate în 1986, cînd a beneficiat de o bursă în Germania federală, angajamentul semnat fiind condiția pentru a putea pleca. Ivanciuc mai spune că acea racolare stă la baza șantajării președintelui României, pas cu pas, pînă în ziua de azi, constituie motivul pentru care el nu a emigrat cu familia în Germania, ca și explicația goanei după o funcție europeană de vîrf, care să-i ofere imunitate post-prezidențială.

Prezent azi în studioul podcastului EVZ Play, ziaristul, invocînd informații de la un istoric străin care activează în România, decorat cu Steaua României, a spus că

”Iohannis a avut o bursă în Germania în 1986, împreună cu un preot sas. Trebuia să fie consemnată asta în CV-ul oficial, dar nu e. Iohannis nu a fost membru al PCR și cu atît mai plauzibilă e ipoteza că el, în momentul în care a primit bursa în Germania federală, a fost și racolat de ai noștri. ”Nu te lăsăm să pleci, trebuie să semnezi cu noi un angajament”, l-a semnat…Unul dintre motivele pentru care nu a plecat în Germania (după Revoluție n.n.), e o chestie bulversantă, necunoscută, care trebuie cercetată de istorici, de arhivari și de cei de la CNSAS îndeosebi, este o teorie că noi cu RFG am avut o relație atît de bună încît, în momentul cînd vindeau un neamț Germaniei care avea dosar de rețea, adică era informator al Securității, se făcea un semn pe dosarul respectiv cu care pleca în Germania, ca să știe BND (serviciul secret german n.n.) că a fost informator. Iohannis de aceea nu a plecat în Germania (după Revoluție, odată cu familia n.n.), pentru că nu mai putea să facă o carieră normală acolo, apărîndu-i în dosar chestia asta.
Deci Iohannis e în mod clar șantajat cu ceva și probabil că disperarea asta care l-a apucat pe ultima sută de metri de a-și reporta imunitatea într-o funcție superioară celei de președinte, în care să fie complet imun” a mai spus ziaristul. (Bogdan Tiberiu Iacob)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.