Buscat Resort se confruntă cu un jaf de proporții, în urma căruia pădurile din împrejurimi sunt vândute de doi infractori. Scopul acestora este să transforme pădurile în parcele de teren, pe care ulterior să le ofere spre închiriere „iubitorilor de munte”. Însă această acțiune aduce grave consecințe pentru mediul înconjurător și potențialele riscuri pentru activitățile turistice din zonă.

Sursă foto: https://www.facebook.com/buscat

Într-o postare pe pagina de Facebook „Buscat Resort – Baisoara”, se compară situația actuală cu standardele din țări precum Austria.

„Când vă întrebați de ce nu suntem la nivelul Austriei, să țineți cont că nicio autoritate austriacă nu ar aproba distrugerea barierei forestiere de lângă o pârtie și niciun austriac nu ar închiria un teren în urma unei defrișări ilegale. Ne luptăm de ani de zile cu morile de vânt, vă rugăm să ne susțineți în acest demers și să semnați petiția din primul comentariu, poate așa și autoritățile vor începe să facă ceva”, se arată în postare.

Sursă foto: https://www.facebook.com/buscat

Pe siteul petitieonline.com este precizat că acest jaf de proporții are loc în vecinătatea pârtiilor de schi de la Buscat, totul fiind făcut de către grupul infracțional condus ilegal de Maria Cirebea și Grozav Ilie, care au început să defrișeze toată pădurea.

„Despăduind ilegal zona într-un perimetru de 2 km față de pârtii, aceștia afectează pădurile aflate în administrarea Composesoratului Muntele Băișorii. Această barieră forestieră era vitală pentru producerea zăpezii artificiale. Vă rugăm să ne sprijiniți demersurile de a stopa aceste defrișări”, se arată în textul petiției. CLIKC AICI PENTRU A SEMNA PETIȚIA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.