Potrivit unui text postat pe contul de Facebook, judecătoarea clujeană Adina Lupea spune că a avut de ales într un post în CSM sau ieșirea la pensie. Pentru că nu a primit postul dorit, ea a ales varianta retragerii.

„Să știți că nu am multe cuvinte de spus acum, la final de drum. Am găsit pe net o postare de a mea preluată acum vreun an în care îmi număram ședințele de toamnă, cu sentimentul cert că vor fi ultimele de toamnă. (…) Eu nu am ascuns nimănui în acest timp voința mea de a ma pensiona, nici în campania pentru CSM cand am zis că ori, ori.

Poate asta m-a costat voturi și poate nu am fost eu foarte convingătoare în sensul că dacă aș fi fost aleasă chiar mai rămâneam în sistem 6 ani. Să fac ceva, să schimb ceva. (…) Aș fi rămas într-un sistem normal. Să zicem maxim cu 10 cauze pe ședință, fiind și instanța de apel care pronunța hotărâri definitive. Să ai timp de oameni, de dosare, să nu fii copleșit de volumul de muncă, să nu fii tracasat de plângeri și sesizări, aș fi rămas într-un sistem în care JUSTIȚIA să fie respectată. Însă nu e. M-aș întoarce cu tot dragul în niște vremuri normale, însă cred că acestea nu vor veni”, a arată Lupea.

Adina Lupea a fost unul dintre cei mai vocali magistrați clujeni. Acum ea încasează o pensie de aproximativ 21.000 lei/lună.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here