Urbanismul din Cluj Napoca se află într-o degringoladă totală pentru că a ajuns să fie ”trasat” de instanțe. Din pricina faptului că Planul Urbanistic General făcut în 2014 a fost prost executat, documentul este contestat în instanță și judecătorii ajung să se pronunțe în privința modului în care ar trebui să se construiască în oraș.

În viitoarea ședință de consiliu local a Primăriei Cluj Napoca, prin intermediul a două hotărâri se vor modifica parametrii PUG-ului după ce oamenii nemulțumiți de normativul urbanistic au dat primăria clujeană și au câștigat.

Hotărârile pot fi consultate aici și aici.

De altfel, la multe dintre ședințele de consiliu local PUG-ul din 2014 se modifică prin intermediul instanțelor.

În paralel, Primăria Cluj Napoca nu face demersuri în sensul actualizării PUG-ului de către urbaniști și arhitecți și nici nu are vreun proiect de trasare al unui nou plan urbanistic.

În toamna anului trecut, Primăria Cluj Napoca a anunțat că deschie un proces împotriva companiei Synergetics Corporation care a câștigat contractul pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului. Pe de o parte, oficialii administrației locale spun că proiectanții companiei nu făcut nimic pentru proiect, pe de alta, cei de la Synergetics îi acuză pe angajații primăriei că nu au trimis documentația necesară pentru realizarea PUG-ului. Cert este că, urbaniștii lui Boc nu aveau niciun chef să aibă un plan care să rezolve problemele urbanistice care sufocă orașul: lucrarea a fost subevaluată, astfel că la concurs nu s-a depus și o altă ofertă în afară a celor de la Synergetics, iar odată ce această societate a câștigat proiectul, Primăria Cluj Napoca s-a grăbit să descalifice oferta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.