Curtea de Apel Cluj anulează decizia Guvernului de a condiționa participarea oamenilor la diferite evenimente prin vaccinare sau testare COVID. 

Este vorba despre anularea unei părți a hotărârii de Guvern care se referă la participarea oamenilor la diferite evenimente doar prin prezentarea dovezii vaccinării sau prin prezentarea unui test negativ COVID. Hotărârea poate fi contestată.

Evenimentele la care se face referire în hotărâre sunt: nunțile, botezurile, competițiile spotive, spectacole, festivaluri, concerte, conferințe.

„Respinge excepțiile lipsei de interes a reclamanţilor şi lipsei de obiect a acţiunii. Admite în parte acțiunea formulată şi precizată de reclamanţii KMK şi MG. Respinge cererea de intervenţie în favoarea pârâtului Guvernul României de către Ministerul Afacerilor Interne.

Anulează în parte HG nr. 531/2021 astfel cum a fost modificată de HG nr. 580/2021 în privinţa următoarelor dispoziţii: Anexa 2 art. 3 ind. 1, iar la Anexa 3 articolul 1 pct. 5,6,7,12,13,18,20,22,27 şi art. 6 punctele 2,4,9 doar în privinţa condiţionării participării de prezentarea dovezilor menţionate la art. 3 ind. 1 al anexei 2.

Menţine celelalte dispoziţii ale acestor articole. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj, potrivit clujust.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here