Judecătorii de la Tribunalul Cluj, care au judecat contestaţia formulată de Carmen Bejan, au decis să o menţină pe tânără în continuare în arest arătând că, deşi a executat numărul de ani care îi permiteau eliberarea şi a fost recompensată în penitenciar de mai multe ori, participând la programe educative, este important „să se verifice evoluţia condamnatei în plan psihologic, pentru a se identifica dacă există elemente stabile care să contureze conştientizarea gravităţii faptei şi îndreptarea conduitei”.

„Un element surprinzător în acest sens este faptul că evaluarea iniţială a persoanei private de libertate, realizată imediat după depunerea în penitenciar, nu a surprins elemente psiho-patologice care să impună asistenţă psihologică. În raport cu evaluările ulterioare s-a surprins nevoia ca persoana condamnată să fie inclusă în două programe de asistenţă psihologică specifică.

În perioada executării pedepsei în Penitenciarul Arad, persoana condamnată a beneficiat de consiliere psihologică individuală şi a fost inclusă în 5 programe de asistenţă psihologică din care a finalizat 4. S-a reţinut îndeplinirea totală a obiectivelor terapeutice”, se arată în sentinţa Tribunalului Cluj, care este definitivă.

Judecătorii şi-au justificat decizia de menţinere în închisoare a fostei studente arătând că „nu se poate omite evaluarea psihologică iniţială care nu a reflectat modul în care conduita gravă care a atras condamnarea s-a reflectat la nivelul personalităţii sale”, dar şi faptul că „timpul efectiv executat din pedeapsă nu a format convingerea instanţei că persoana s-a îndreptat şi că a fost înlăturat riscul de a mai comite asemenea infracţiuni”.

În 2009, Sergiu Florea şi Carmen Bejan, ambii în anul întâi, au închiriat o cameră de cămin pentru a locui pe perioada restanţelor. Pentru a face rost de bani să îşi plătească examenele, cei doi au hotărât ca fata să „se vândă” unui bărbat bogat din Timişoara, cunoscut pentru pasiunea sa pentru femei.

Trifu Schroth a fost ademenit în camera de cămin, unde urma să întreţină relaţii sexuale contracost cu Carmen Bejan. Cel mai probabil, din cauza unor neînţelegeri privind banii, între Carmen Bejan şi Trifu Schroth, aflaţi singuri în camera de cămin, au intervenit neînţelegeri. În altercaţie a intervenit şi Sergiu Florea, iar cei doi l-au bătut şi l-au înjunghiat pe bărbat.

Tinerii au luat cadavrul, l-au pus într-un dulap şi au plecat la un supermarket de la marginea oraşului să cumpere saci din plastic şi un geamantan în care să pună cadavrul pe care l-au tranşat. Toată grozăvia s-a petrecut în camera de cămin. Planul tinerilor a fost să pună cadavrul victimei în propria maşină şi să o incendieze.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here