Până acum două judecătoare au refuzat să judece procesul care ca miză terenul pe care a fost construit mall-ul Vivo. În dosar este implicat și milionarul clujen Ovidiu Turcu, prin firma Agroindustriala SA.

Turcu a fost dat în judecată de către Statul Român pentru o parcelă pe care a înstrăinat-o Agroindustriala SA către POLUS TRANSILVANIA COMPANIE DE INVESTIŢII SA, parcela care poartă numele unei cârciume dărmânată în trecut: Șapca Verde. Cu mentiunea ca pamantul a fost cedat cu Turcu nu era actionar inca.

Procesul nu este singular. Într-adevăr, speța e aceeași: Statul Român cere anularea contractelor de vânzare cumpărare dintre Agroindustriala, USAMV și POLUS TRANSILVANIA COMPANIE DE INVESTIŢII S.A., dar speța s-a concretizat în mai multe dosare. 

Cu fiecare sentință se mai înregistrează o nouă cerere de chemare în judecată, o nouă cale de atac și așa mai departe… O tergiversare care ascunde negocieri dure.

Dosarul 21309/211/2019 a fost înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca, în urmă cu doi ani, fiind în prezent disputat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acțiunea este în fapt rezultatul unui alt proces, cu o miză identică, înregistrat în urmă cu cinci ani. 

Judecătoria Cluj-Napoca încheie litigiul menționat mai sus în 2020, iar în primăvara acestui an, când este înregistrat un apel împotriva soluției, dosarul pică la două judecătoare care își cer de îndată drepturile de abținere. 

„Admite cererile de abţinere formulate de judecătorii Ghişoiu Oana Raluca şi Guzu Rodica Elisabeta, titularii completului 6A. Încuviinţează retragerea judecătorilor de la soluţionarea dosarului nr. 21309/211/2019 al Tribunalului Cluj, Secţia civilă. Menţine actele îndeplinite de judecătorii menţionaţi. Dispune repartizarea aleatorie a dosarului conform prevederilor R.O.I. Fără cale de atac. Pronunţată azi 24 martie 2021”, se arată în soluția pe scurt. 

Odată repartizat dosarul unui alt complet, procesul se încheie cu o înfrângere pentru Statul Român, care cerea să fie trecut de drept pe CF-urile care indică terenul de sub VIVO, fostul Polus Center. 

Pe rolul ÎCCJ se află dosarul început în 2014, aflat în recurs, totodată în rejudecare, unde Statul Român solicită nulitatea actelor juridice prin care s-au tranzacționat pământurile de sub centrul comercial. 

Dar miza e cu totul alta. Turcu vaneaza pamantul de sub centrul comercial ca sa forteze actualii proprietari ai VIVO la un settlement financiar lucrativ, asa, spre 40 de milioane de euro. Nu de alta, dar in caz contrar, daca va castiga definitiv, milionarul clujean le poate cere celor de la Vivo sa mute satra. Adica mall-ul…, arată ziardecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.