Judecatorul Nasui vrea casa altuia

Judecatorul Gabriel Nasui, de la Curtea de Apel Cluj, a dat in judecata un constructor clujean pe care l-a acuzat ca nu şi-ar fi onorat obligaţiile contractuale. Pe de alta parte, constructorul spune ca acuzaţiile nu sunt adevarate şi ca ar face orice ca sa nu mai aiba niciodata vreo legatura cu judecatorul clujean. Judecatorul Nasui este unul dintre abonaţii Inspecţiei Judiciare. anul trecut a fost sancţionat de autoritate, iar de curand este iar in vizorul consiliului pentru dezvaluirea unui posibil conflict de interese in care magistratul clujean s-ar putea afla.

Luna trecuta, evz.ro a publicat o serie de fotografii in care judecatorul Gabriel Nasui se balacea intr-un jacuzzi alaturi de omul de afaceri Cristian Baboş. “Baia cu bulbuci” nu ar fi ridicat nici o problema daca ea nu ar fi avut loc inainte ca Nasui sa judece un proces in urma caruia Baboş a caştigat circa 700.000 de euro. Procesul respectiv s-a judecat in 2009, iar perioada care a urmat a insemnat pentru judec[torul clujean un “boom” imobiliar. El era posesorul unui apartament cumparat in 2007, apoi in 2009 şi-a mai cumparat un apartament, in 2010 o casa iar in 2011 a avut bani pentru a renova şi extinde casa. El spune ca achiziţionarea casei a fost posibila prin “forţe proprii” şi cu ajutorul unui imprumut (de 85.000 de euro) la banca, care de altfel şi apare in declaraţia de avere.

Insa, vizavi de modul in care Nasui a ales sa işi renoveze şi sa mansardeze casa cumparata in cartierul Gheorgheni, in vecinatatea locuinţei fostului primar, Sorin Apostu, este demna de artificiile unui samsar imobiliar. Dupa ce s-a inţeles cu un constructor pentru refacerea locuinţei, Nasui l-a dat in judecata pe acesta ajungand sa ii ceara, drept despagubiri, un apartament in Apahida pentru un acont de 15.000, adica circa 3.500 de euro. La prima instanţa, judecatorului Nasui i-au fost respinse cererile, iar la Tribunalul Comercial cererile lui au avut acelaşi “succes”.

Cum inamovibil se
transforma in imobiliar

In 2010, judecatorul Nasui a cumparat o casa pe strada Venus, iar pentru ca locuinţa nu-i satisfacea nevoile, a decis sa o renoveze şi sa o extinda. In acelaşi an, l-a cunoscut pe Vasile Tuşa un constructor cu care s-a inţeles sa il angajeze pentru lucrare. Acontul a fost de 15.000 de lei, iar la finalizarea lucrarii, magistratul trebuia sa ii plateasca lui 25.000 de euro. Nasui spune ca lucrarile trebuiau sa inceapa la sfarşitul lui martie 2011, dar pentru ca Tuşa a intarziat inceperea lucrarilor, judecatorul clujean a cerut rezilierea contractului şi un apartament pe care il are Vasile Tuşa.

“Paratul (Vasile Tuşa, n.red.) a garantat reclamantului (Gabriel Nasui, judecator la Curtea de Apel Cluj, n.red.) in prezenţa martorului ca in cazul in care nu va realiza lucrarile la casa reclamantului, sau daca lucrarile finalizate nu vor fi de calitate, reclamantul devine proprietarul oricarui dintre apartamentele blocului edificat in Apahida.

Este adevarat ca parţile nu au incheiat un inscris cu privire la plata avansului şi la garantarea edificarii cu oricare dintre apartamentele edificate de catre parat. Insa aceasta inţelegere exista şi va fi probata cu martori”, spune judecatorul Nasui.

Insa, Vasile Tuşa a garantat cu apartamentele respective pentru un imprumut de peste 400.000 de lei, astfel incat, judecatorul Nasui a chemat şi banca in proces.

Pe de alta parte, Tuşa spune ca a lucrat pentru cei 15.000 de lei şi ca o asemenea inţelegere nu a existat niciodata.

“In baza acestui contract incheiat intre reclamant şi SC Garden Construct (o societate la care Tuşa este administrator, n.red.) s-au prestat lucrari de construcţie conform devizului, lucrari a caror valoare exced suma pretinsa de reclamant. nu are nici o susţinere reala afirmaţia facuta cum ca i-aş fi promis un apartament in schimbul sumei de bani pretinsa.

O asemenea discuţie nu a avut loc intre noi”, spune Tuşa. Conform devizului la care constructorul clujean face referire, el a lucrat impreuna cu angajaţii la dezafectarea şi pregatirea şantierului pentru a incepe lucrarile. Conform unor informaţii, Tuşa a refuzat sa mai lucreze la casa lui Nasui pentru ca o parte dintre lucrari ar fi fost şi de demolare a unor pereţi, iar judecatorul clujean nu avea autorizaţie pentru acest gen de lucrari, el obţinand doar o autorizaţie de construcţie. 

Judecata
naturala

Pe 20 august, Inspecţia Judiciara a CSM a publicat o informare privind ultima sesizare la adresa judecatorului clujean Gabriel Nasui.

“Ca urmare a publicarii in mass-media a unor informaţii şi imagini referitoare la existenţa unei presupuse legaturi de prietenie intre domnul  judecator Gabriel Nasui de la Curtea de Apel Cluj şi un om de afaceri care este implicat in unele dosare judecate de magistrat, Inspecţia Judiciara s-a sesizat din oficiu, demarand verificari cu privire la aspectele de conduita semnalate.
Verificarile sunt efectuate in temeiul art. 45 şi urmatoarele din Legea  317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, modificata prin Legea nr. 24/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 51/23. 01. 2012”, arata comunicat CSM.

Mai multe cotidiane centrale si locale au publicat fotografii cu judecatorul Gabriel Nasui si omul de afaceri Cristian Baboş intr-un hotel de cinci stele din Saint Moritz.

Presa a scris ca vacanţa in renumita staţiune din Elveţia ar fi avut loc in ianuarie 2009, iar peste o luna şi jumatate, pe 2 martie, judecatorul Gabriel Nasui a dat o sentinţa in baza careia Cristian Baboş urma sa primeasca peste 746.000 de euro intr-un litigiu comercial. Magistratul clujean a negat ca l-ar cunoaşte pe Baboş şi ca ar fi fost cu el in Elveţia.

Aceasta nu este prima abatere a judecatorului clujean. El a judecat un proces in care era parte societatea comerciala SC Bogdi la care soţia lui, Bogdana, are acţiuni impreuna cu familia ei, Adriana (mama), Dragoş (fratele) şi Petru Tomoioaga (tatal). Socrul judecatorului clujean este un politician şi om de afaceri din Baia Mare. Este implicat in afaceri cu lemn şi a candidat la postul de primar al municipiului Baia Mare din partea Partidului Verde.

Petru Tomoioaga este cunoscut in Baia Mare pentru o afacere “cu cantec” in urma careia Alin Badiceanu (fiul senatorului baimarean Nistor Badiceanu) a ramas cu “buzele umflate”.

Luna trecuta, evz.ro a publicat o serie de fotografii in care judecatorul Gabriel Nasui se balacea intr-un jacuzzi alaturi de omul de afaceri Cristian Baboş. “Baia cu bulbuci” nu ar fi ridicat nici o problema daca ea nu ar fi avut loc inainte ca Nasui sa judece un proces in urma caruia Baboş a caştigat circa 700.000 de euro. Procesul respectiv s-a judecat in 2009, iar perioada care a urmat a insemnat pentru judec[torul clujean un “boom” imobiliar. El era posesorul unui apartament cumparat in 2007, apoi in 2009 şi-a mai cumparat un apartament, in 2010 o casa iar in 2011 a avut bani pentru a renova şi extinde casa. El spune ca cumpararea casei a fost posibila prin “forţe proprii” şi cu ajutorul unui imprumut (de 85.000 de euro) la banca, care de altfel şi apare in declaraţia de avere.
Insa, vizavi de modul in care Nasui a ales sa işi renoveze şi sa mansardeze casa cumparata in cartierul Gheorgheni, in vecinatatea locuinţei fostului primar, Sorin Apostu, este demna de artificiile unui samsar imobiliar. Dupa ce s-a inţeles cu un constructor pentru refacerea locuinţei, Nasui l-a dat in judecata pe acesta ajungand sa ii ceara, drept despagubiri, un apartament in Apahida pentru un acont de 15.000, adica circa 3.500 de euro. La prima instanţa, judecatorului Nasui i-au fost respinse cererile, iar la Tribunalul Comercial cererile lui au avut acelaşi “succes”.

Cum inamovibil se transforma in imobiliar

In 2010, judecatorul Nasui a cumparat o casa pe strada Venus, iar pentru ca locuinţa nu-i satisfacea nevoile, a decis sa o renoveze şi sa o extinda. In acelaşi an, datorita prietenului sau, avocatul Calin Budişan, l-a cunoscut pe Vasile Tuşa un constructor cu care s-a inţeles sa il angajeze pentru lucrare. Acontul a fost de 15.000 de lei, iar la finalizarea lucrarii, magistratul trebuia sa ii plateasca lui 25.000 de euro. Nasui spune ca lucrarile trebuiau sa inceapa la sfarşitul lui martie 2011, dar pentru ca Tuşa a intarziat inceperea lucrarilor, judecatorul clujean a cerut rezilierea contractului şi un apartament pe care il are Vasile Tuşa. Logica in baza careia Nasui a venit cu aceasta cerere este urmatoarea: constructorul este prieten cu avocatul Budişan, atat de prieten incat soţia lui Budişan este avocatul la care fiica lui Tuşa işi face stagiatura. Budişan impreuna cu Tuşa sunt asociaţi şi au construit un bloc in localitatea Apahida, iar in cadrul acestui bloc, tuşa deţine trei apartamente. Conform judecatorului clujean, Tuşa l-ar fi asigurat ca daca nu se ţine de cuvant ii va da, drept despagubire, un apartament.
“Paratul (Vasile Tuşa, n.red.) a garantat reclamantului (Gabriel Nasui, judecator la Curtea de Apel Cluj, n.red.) in prezenţa martorului Budişan Calin (avocat in cadrul Baroului Cluj, n.red.) ca in cazul in care nu va realiza lucrarile la casa reclamantului, sau daca lucrarile finalizate nu vor fi de calitate, reclamantul devine proprietarul oricarui dintre apartamentele blocului edificat in Apahida. Este adevarat ca parţile nu au incheiat un inscris cu privire la plata avansului şi la garantarea edificarii cu oricare dintre apartamentele edificate de catre parat. Insa aceasta inţelegere exista şi va fi probata cu martori”, spune judecatorul Nasui.
Insa, Vasile Tuşa a garantat cu apartamentele respective pentru un imprumut de peste 400.000 de lei, astfel incat, judecatorul Nasui a chemat şi banca in proces.
Pe de alta parte, Tuşa spune ca a lucrat pentru cei 15.000 de lei şi ca o asemenea inţelegere nu a existat niciodata.
“In baza acestui contract incheiat intre reclamant şi SC Garden Construct (o societate la care Tuşa este administrator, n.red.) s-au prestat lucrari de construcţie conform devizului, lucrari a caror valoare exced suma pretinsa de reclamant. nu are nici o susţinere reala afirmaţia facuta cum ca i-aş fi promis un apartament in schimbul sumei de bani pretinsa. O asemenea discuţie nu a avut loc intre noi”, spune Tuşa. Conform devizului la care constructorul clujean face referire, el a lucrat impreuna cu angajaţii la dezafectarea şi pregatirea şantierului pentru a incepe lucrarile.
Conform unor informaţii, Tuşa a refuzat sa mai lucreze la casa lui Nasui pentru ca o parte dintre lucrari ar fi fost şi de demolare a unor pereţi, iar judecatorul clujean nu avea autorizaţie pentru acest gen de lucrari, el obţinand doar o autorizaţie de construcţie. 

Judecata naturala

Pe 20 august, Inspecţia Judiciara a CSM a publicat o informare privind ultima sesizare la adresa judecatorului clujean Gabriel Nasui. “Ca urmare a publicarii in mass-media a unor informaţii şi imagini referitoare la existenţa unei presupuse legaturi de prietenie intre domnul  judecator Gabriel Nasui de la Curtea de Apel Cluj şi un om de afaceri care este implicat in unele dosare judecate de magistrat, Inspecţia Judiciara s-a sesizat din oficiu, demarand verificari cu privire la aspectele de conduita semnalate. Verificarile sunt efectuate in temeiul art. 45 şi urmatoarele din Legea  317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, modificata prin Legea nr. 24/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 51/23. 01. 2012”, arata comunicat CSM.
Mai multe cotidiane centrale si locale au publicat fotografii cu judecatorul Gabriel Nasui si omul de afaceri Cristian Baboş intr-un hotel de cinci stele din Saint Moritz. Presa a scris ca vacanţa in renumita staţiune din Elveţia ar fi avut loc in ianuarie 2009, iar peste o luna şi jumatate, pe 2 martie, judecatorul Gabriel Nasui a dat o sentinţa in baza careia Cristian Baboş urma sa primeasca peste 746.000 de euro intr-un litigiu comercial. Magistratul clujean a negat ca l-ar cunoaşte pe Baboş şi ca ar fi fost cu el in Elveţia
Aceasta nu este prima abatere a judecatorului clujean. El a judecat un proces in care era parte societatea comerciala SC Bogdi la care soţia lui, Bogdana, are acţiuni impreuna cu familia ei, Adriana (mama), Dragoş (fratele) şi Petru Tomoioaga (tatal). Socrul judecatorului clujean este un politician şi om de afaceri din Baia Mare. Este implicat in afaceri cu lemn şi a candidat la postul de primar al municipiului Baia Mare din partea Partidului Verde. Petru Tomoioaga este cunoscut in Baia Mare pentru o afacere “cu cantec” in urma careia Alin Badiceanu (fiul senatorului baimarean Nistor Badiceanu) a ramas cu “buzele umflate”.

Razvan Robu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.