sursă: ziaristii.com

Conform reclamațiilor jurnalistei de investigații Emiliei Șercan, aceasta ar fi fost amenințată și hărțuită de statul român, în urma dezvăluirii în legătură cu teza de doctorat plagiată a lui Nicolae Ciucă.

„Autoritățile statului au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea.”, declară Emilia Șercan, care după 18 ianuarie 2022 (data dezvăluirii plagiatului) ar fi fost supusă unor operațiuni de discreditare și intimidare.

Jurnalista a primit mesaje de amenințări la doar o zi de la publicarea investigației despre premierul Nicolae Ciucă.

„În ceea ce privește cea de-a treia acțiune, aceasta reprezintă o infracțiune de violare a vieții private, în care sunt implicate și autoritățile statului. Este vorba despre o operațiune de intimidare prin care mai multe fotografii cu Emilia Șercan în ipostaze obișnuite, la ea acasă, au fost publicate pe site-uri de adulți și o altă operațiune de mușamalizare a scurgerii de informații, după ce o captură de ecran legată de acele fotografii (pe care doar jurnalista și subcomisara de poliție, căreia i-a fost furnizată ca probă la dosar în urma unei plângeri penale, o deținea) a apărut pe internet.”, iar la doar 40 de minute după încheierea întâlnirii jurnalistei cu subcomisara respectivă a poliției de la sediul Serviciului de Investigații Criminale, captura de ecran a fost încărcată pe un site din Republica Moldova.

„Am acordat timp organelor de cercetare penală să ancheteze scurgerea de informații pe care am reclamat-o la data de 18 februarie 2022. Vreme de 45 de zile nu am fost nici măcar audiată în dosarul deschis ca urmare a plângerii prin care am reclamat scurgerea de informații”, conform Emiliei Șercan.

Sursă: Monitorul de Cluj

Citește și: Jurnalista Emilia Șercan, amenințată cu moartea. A dezvăluit rețeaua de plagiat de la Academia de Poliție

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.