Potrivit unei soluții emise de instanțele clujene, contractul încheiat între Primăria Florești și compania clujeană Diferit pentru construirea
drumului de legătură Sud al comunei clujene.

“Respinge recursul declarat de Comuna Florești împotriva sentinței civile nr 1992 pronunțată la data de 26.11.2018 în dosarul 3643.117/2018 al Tribunalului Specializat Cluj, pe care o menține în întregime. Obligă recurenta să plătească intimatei S.C. Diferit SRL suma de 7.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este definitivă și executorie. Pronunțată în ședință publică din 11.07.2019”, se arată în documentul emis de instanță în 11 iulie.

Horea Șulea, primarul comunei Florești, a anunțat că a reziliat contractul cu compania clujeană Diferit care câștigase licitația pentru construcția unei centuri ocolitoare. Potrivit edilului, reprezentanții Diferit ar fi avut pretenții pentru suplimentarea contractului, dar autoritatea locală a refuzat să plătească mai mulți bani. Ulterior, SC Diferit a dat în judecată Primăria Florești, iar Șulea a reziliat contractul. Proiectul de construire a centurii ar fi trebuit finalizat încă de anul trecut.

”Constructorul a invocat faptul că prețul la care a licitat a fost prea mic și nu mai poate realiza lucrarea motiv pentru care a deschis un proces în instanță pentru solicitarea măririi prețului de execuție, cu toate că valoarea lucrării a fost consimțită prin contract ca fiind fixă și intangibilă până la finalizarea lucrărilor. În urma acțiunilor de la firma constructoare am reziliat contractul unilateral și acum suntem pe punctul de a demara o nouă procedură de achiziție publică. Nu am răbdare să aștept după niște oameni care vin să-și bată joc de o comunitate”, a explicat primarul Horia Șulea.

Citeste si

Primarul din Florești îi acuză pe cei de la Diferit de șantaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here