Partidul FIDESZ din Ungaria, aflat la guvernare, va găzdui sâmbătă la Budapesta cel de-al 30-lea congres pentru reînnoirea conducerii partidului. În cadrul acestui eveniment, membrii vor vota pentru desemnarea președintelui și a celor patru vicepreședinți ai partidului, conform informațiilor furnizate de Rador Radio România, care citează agenția MTI. La congres, se va afla și președintele UDMR, Kelemen Hunor.

La eveniment vor participa 1.500-1.800 de delegați și cel puțin același număr de invitați, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că la congres vor fi aleși președintele, vicepreședinții, precum și șefii și membrii comitetelor partidului, scrie G4media.ro.

Congresul nu va lua o decizie formală cu privire la candidatul care se va afla pe primul loc pe lista FIDESZ-KDNP (Partidul Popular Creștin Democrat) la alegerile pentru Parlamentul European.

Directorul de comunicare a precizat că discursurile vor fi deschise de președintele KDNP, Zsolt Semjén, în numele aliaților FIDESZ, după care președintele Uniunii Democrate Române Maghiare (UDMR), Hunor Kelemen, va saluta congresul în numele celor de dincolo de graniţele Ungariei.

Delegațiile vor asculta apoi rapoartele prezentate de președintele Consiliului Naţional al FIDESZ, László Kövér şi de liderul grupului parlamentar, Máté Kocsis, iar în numele delegaţiei FIDESZ din Parlamentul European va vorbi Tamás Deutsch.

Între timp, va avea loc votul, iar după-amiază vor avea loc mai multe discursuri ale miniștrilor, ale membrilor președinției și ale mai multor lideri municipali ai FIDESZ, a precizat directorul de comunicare. Congresul se va încheia cu un discurs al premierului ungar Viktor Orbán.

La ultimul congres al FIDESZ, care a avut loc în 2021, delegațiile l-au ales pe premierul Viktor Orbán în funcția de președinte al partidului pentru un nou mandat de doi ani, în timp ce Lajos Kósa, Gábor Kubatov, Szilárd Németh și Kinga Gál au fost aleși vicepreședinți ai FIDESZ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.