Una dintre plăcuțele cu denumirea municipiului în limba maghiară a fost vandalizată, iar reprezentanții UDMR cer găsirea vinovaților.

”Vinovații necunoscuți au pictat semnul locației Cluj Napoca. Condamn ferm fapta, astfel de manifestari nu au ce cauta in Cluj sau in secolul 21.! Să nu cădem la provocări ieftine!Am comandat curățarea semnului, iar organizarea RMDSZ Cluj-Napoca se va prezenta la poliție!”, a declarat Oláh Emese, reprezentant UDMR din Cluj Napoca.

În 2017, administrația locală a luat decizia ca, la intrarea în oraș să fie montate plăcuţe cu denumirea oraşului în patru limbi: MVNICIPIUM ÆLIVM NAPOCENSE, Cluj-Napoca, Kolozsvár şi Klausenburg.

Primăria Cluj-Napoca a fost obligată să monteze plăcuţe bilingve – în română şi maghiară – la intrarea în oraş, conform hotărârii emise de Tribunalul Cluj. Argumentul este însă Legea 215/2001, care prevede că „în localităţile în care ponderea unei minorităţi depăşeşte 20%, în mod obligatoriu se va afişa denumirea localităţii şi în limba acelei minorităţi”.

1 COMENTARIU

  1. Problema nu este denumirea municipiului Cluj-Napoca, problema este că UDMR-ul militează pentru separatism pe criterii etnice, organizează la Băile Blavanyos un congres anual internațional în care se plând că sunt discriminați în România etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here