Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost citată pentru joi la Secţia de investigare a magistraţilor, ca să fie audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.


Laura Codruța Kovesi a mai fost chemată pe 15 februarie în acest dosar. Amintim că a cerut revocarea procurorului de caz, Adina Florea, dar şi a şefului Secţiei, Gheorghe Stan. Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă în aceeaşi zi de Gheorghe Stan. Ulterior, procurorul general Augustin Lazăr a respins şi recuzarea lui Gheorghe Stan.

Dosarul în care este acuzată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de Sebastian Ghiţă. Acesta susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Totodată, amintim că a fost audiată de comisiile CONT şi LIBE din Parlamentul European pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Tot pe data de 7 martie, se vor decide paşii de urmat în această procedură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here