La un restaurant din Iulius Mall Cluj-Napoca, au apărut roboții care duc comenzile la masă și preiau farfuriile murdare. Acesta va fi viitorul la restaurante, pentru că este tot mai greu să găsești angajați în Cluj-Napoca care pot munci non stop și care nu cer pauză de cafea și țigări.

În aceste condiții, patronii și-au îndreptate atenția spre roboți. Un astfel de dispozitiv costă 37.000 de lei și muncește bineînțeles non stop, fără pauze de masă și nu cere salariu. 

Economiile pe care le fac astfel restaurantele sunt uriașe. Un barman este plătit în medie cu 2.000 de lei net pe lună, iar un chelner câștigă 2.300 de lei în medie la noi în țară. Bucătarii câștigă în medie 4.000 de lei net lunar, iar în unele cazuri se poate ajunge și la suma de 6.000 de lei.

,,Dacă ne gândim că un robot înlocuiește minim două persoane, ajungem ca în câteva luni costurile de achiziție să fie acoperite. Spre exemplu, la un salariu net de 2300 de lei, cu tot cu dări firma plătește lunar 3800 de lei. Dacă calculăm că un robot înlocuiește două persoane, atunci economia este de 7.600 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că în 5 luni investiția în robot a fost stinsă și de acolo firma face numai profit”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.