back view of soccer manager against supporters in the stadium

La Liga, prima ligă spaniolă de fotbal este la jumătatea sezonului 2022-2023, lupta pentru titlu este mai strânsă că niciodată. Că în fiecare an, Real Madrid și Barcelona se afla pe primele două poziții și se lupta cot la cot pentru a câștiga trofeul. Ne așteptam că și în acest sezon luptă să se dea până în ultima etapa, dar este greu de crezut că o alta echipa decât cele două are șanse reale de a se impune.

Conform site-urilor care oferă cote pentru câștigătoare campionatului, Barcelona este de departe favorita să își adjudece titlul în acest an. În cazul în care este un urmăritor al diferitelor tipuri de ponturi pariuri, trebuie să știi că echipa blaugrana este cotată cu 1.50-1.70 pentru a își adjudeca titlul. De cealaltă parte, Real Madrid are o cotă de 2.60-2.90 pentru a câștiga campionatul în acest an. Următoarele echipe sunt la mare distanță, cu cote de 300 pentru a se impune.

Unul dintre principalele motive pentru care Barca pleacă cu prima șansă este echipa mult mai tânără. Aceștia s-au chinuit în ultimii doi ani, dar au reușit să facă modificări importante și se pare că Xavi a readus formați la viață. Pe de alta parte, Real Madrid are o echipa cu o medie de vârstă ridicată și se pare că nu reușește să mai mențină același nivel precum în anii precedenți. Este interesant de văzut dacă aceștia vor avea forță de a câștiga un nou titlu.

Începutul de sezon a fost unul excepțional pentru formații mai mici precum Real Sociedad sau Villarreal. Pentru multe etape echipa din Sociedad a fost chiar lider în clasament. Cu toate acestea, formația nu a reușit să mențină motoarele la același nivel de turație și încet a început să coboare în clasament. Chiar și așa, ne așteptam că aceștia să termine pe un loc de Champions League, deoarece prezinta un joc foarte solid.

O altă formație care reușește să surprindă în fiecare sezon este Villarreal. Aceștia termină de obicei campionatul pe pozițiile 4-6. Un aspect foarte interesant de menționat sunt rezultatele extraordinare pe care aceștia le reușesc contra echipelor mari, în special când joacă cu Real Madrid. Astfel, Villarreal aduce un pic de echilibru în campionat, câștigând puncte importante împotrivă formațiilor care se lupta la titlu.

Nu în ultimul rand, trebuie să amintim și de Atletico Madrid, o echipa care de obicei se luptă pentru un loc pe podium. Anul acesta lucrurile stau mult mai rău însă și formația și confrunta cu probleme grave, riscând să nu prindă cupele europene. Formația tocmai l-a pierdut pe Diego Simeone, care a fost antrenorul lui Atletico pentru 12 ani. De asemenea, un număr mare de jucători importanți încep să părăsească corabia.

Acestea fiind spuse, se pare că și în acest an lupta pentru titlu în Spania se va da între cei doi mari granzi, Real Madrid și Barcelona. Se pare că este necesar să mai treacă mulți ani până când o alta echipa va reuși să oprească supremația celor două formații. Cu toate acestea, lupta pentru titlu rămâne una foarte interesantă și ne așteptam să se dispute până în ultima etapa. Nu se știe niciodată ce surprize ne rezerva fotbalul de înaltă clasa.

Cei care sunt pasionați de fotbal și doresc să urmărească în detaliu analizele asupra meciurilor care vor avea loc în La Liga, pot urmări oricând analizele și predicțiile oferite de către experții Betkings. Aceștia au un nivel de experiență foarte ridicat în domeniu și oferă pronosticuri pe baza unor analize amănunțite ale partidelor care urmează a avea loc. Recomandăm să urmărești cât mai multe surse de informare din domeniu.

Citește și: Discriminare etnică: copiii români trimiși la plimbare dintr-o grădiniță de lângă Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.