Sursa foto: Facebook

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că orașul pe care îl conduce a fost, înainte de ajunge la conducerea primăriei, un oraș prăfuit și evitat de toată lumea, nefiind nici în top 10 în România.

„Mă întrebați de ce vrea toată lumea să vină la Cluj în țara asta. Pentru că s-a demonstrat că e orașul unde, dacă ar fi să se mute, cei mai mulți români spun că aici și-ar dori să trăiască, pentru că văd că există o viziune care vizează calitatea vieții. Și înainte să fiu eu primar, tot același centru universitar era Clujul, dar când am venit în Primărie, Clujul era un oraș prăfuit, un oraș evitat de toată lumea, care nu era nici în top 10 în România, ce să mai vorbim de Uniunea Europeană, cu aceleași resurse, cu același potențial. Faptul că noi am pus universitățile, oamenii și strategia de a lucra împreună, de a căuta colaborare și nu dezbinare”, a spus Boc.

Edilul a reamintit tuturor că el a pus oamenii potriviți în locurile potrivite care au promovat universitățile și au creat cel mai puternic pol IT din Centrul și Estul Europei, nu doar din România.

„Nu eu personal, doar că am pus oamenii care aduc valoare acestui oraș împreună și să-și unească forțele. Nu am creat nici IT-ul, nici universitățile, dar am reușit cu echipa mea, cu colegii mei, să punem în practică o strategie care să potențeze acest avantaj uriaș al Clujului pe care îl avem – talentele, și să creăm infrastructura unde să apară clădiri verzi, nu am făcut mall-uri în fiecare zonă a orașului, ci dimpotrivă, am reconvertit platformele industriale și am creat locuri de muncă”, a afirmat edilul de la Cluj-Napoca.

Banca Mondială notează că orașul Cluj-Napoca nu e o destinație urbană atractivă, 15% din repondenții unui sondaj s-ar muta aici – la fel de mulți ca cei care s-ar muta în București, Brașov, Timișoara, Sibiu ori, cu 4,3%, Iași, scrie monitorulcj.ro.

Citește și: Clujenii au protestat și au câștigat. Ce se întâmplă cu piața volantă din Gheorgheni

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.