Este o onoare pentru Transilvania, este o onoare pentru cultura noastra faptul că un actor de la noi prin arta și pasiunea sa ajunge dincolo de ocean și nu oricum ci drept cel mai bun actor. În Sao Paulo, Brazilia, în cadrul celei de-a unsprezecea ediții a festivalului de film Cinefantasy International Film Festival, Levente Molnar a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor, în rolul Bálint Grassai, jucat în filmul Hasadék / Ravine, debutul regizoral în lungmetraj al regizorului maghiar Balázs Krasznahorkai. 

Acțiunea filmului se desfășoară în Maramureș, în peisajul inegalabil al Munților Rodnei și împrejurimile comunei Poienile de sub Munte și urmărește povestea unei relații tată-fiu, utilizând motive specifice baladei.

Medicul de origine transilvăneană, Bálint (Levente Molnár), se întoarce din Budapesta pe plaiurile natale unde are loc întâlnirea cu fiul adolescent, pe care-l părăsise în urmă cu 17 ani. De aici călătoria lui, planificată inițial ca una scurtă, ia o turnură dramatică. Fiul, Simon (Babai Dénes), duce o viață rebelă și autodistructivă, sub “oblăduirea” lui Dumitru, conducătorul mafiei locale.

Molnár a studiat actoria la Universitatea Babeș-Bolyai, în clasa profesorului András Hatházi. După absolvirea facultății, a fost angajat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. Din anul 2003 este asistent la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, Catedra de Teatru.

Sursa: zcj.ro

Citește și: Filmul în care joacă actorul clujean Levente Molnár, „Son of Saul”, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here