Vicepreşedintele PNL Cluj Napoca, Ioan Bildea, il intreaba pe Emil Boc ce s-a intamplat cu materialele dezafectate din lucrările de schimbare a sinelor de tramvai din oras. Conform lui Bildea, prtul acestor materiale ar fi de cateva milioane de lei, insa nu exista nici un document care sa explice modul in care bunurile au fost valorificate.

„În timpul lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai, a fost dezafectată întreaga cale de rulare, aproximativ 26,4 km.

Şinele nu figurează distinct în evidenţele contabile, fiind integrate în cadrul activului corporal Cale de Rulare Tramvaie 26,4 km cale simplă, aflat la poziţia 11.587 din anexa H.G. nr. 193/09.02.2006, în administrarea RATUC Cluj-Napoca şi este inventariată în Domeniul Public – Bunuri Imobile – 26. RATUC.

Şina cu canal tip TV 60 şi tip Oţelul Roşu ST 80/95 avea un grad de uzură de 75%, conform răspunsului pe care l-am primit de la Primăria Cluj-Napoca în februarie 2012.

În contractul încheiat cu asocierea Swietelsky – Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup este cuprins şi caietul de sarcini care a stat la baza licitaţiei publice organizate. Acesta prevede faptul că: „Toate materialele rezultate în urma demontării (dale din beton armat, şina, pavele normale, borduri, plăci metalice, material mărunt) vor fi predate pe bază de proces verbal beneficiarului de dotare, în cantităţile specificate în procesul verbal de predare a amplasamentului”.

PNL Cluj-Napoca va solicită, domnule primar Emil Boc, să precizaţi ce s-a întâmplat cu şina dezafectată, având în vedere că valoarea de inventar cumulată şi reevaluată în anul 2009 a mijlocului fix în ansamblu (cale de rulare şi schimbătoare de cale) este de 16.035.243 lei (aproximativ 3.700.000 euro). În cazul în care aceasta a fost valorificată, dorim să ştim suma totală obţinută de pe urma ei”, spune Bildea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here