Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca este pe primul loc în România, cu cea mai mare medie, dintre toate liceele care au avut promovabilitate 100%. Media liceului clujean este de 9.378, rotunjită la doua zecimale la 9,38.

Cel de-al doilea liceu clujean, care prinde top 10 este Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, care se situează pe locul 9 cu media 9.24. 

Colegiul Național „Emil Racoviță”, nu apare în acest top, deoarece nu a avut promovabilitate 100% în acest an, având un elev respins. 

La nivel național, au existat 52 de licee în care toți elevii și-au luat Bacalaureatul în 2024. În județul Cluj sunt șase licee în care promovabilitatea a fost de 100%. 

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj, cu promovabilitate 100% sunt următoarele: 

  1. Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca;  
  2. Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca; 
  3. Liceul Teoretic „Elf” Cluj-Napoca;
  4. Liceul  Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca; 
  5. Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” Cluj-Napoca; 
  6. Liceul Unitarian „Janos Zsigmond” Cluj-Napoca;   

Luni, 8 iulie, Ministerul Educației a publicat rezultatele inițiale ale examenului de Bacalaureat din 2024, înainte de soluționarea contestațiilor. 52 de liceea au promovabilitate 100% în acest an. Comparativ, în 2023, doar 27 de licee din țară au avut o rată de promovare de 100% la acest examen național.

Reprezentanții ministerului susțin că rezultatele sugerează o îmbunătățire a calității pregătirii elevilor și, posibil, a metodelor de predare și evaluare utilizate în școli.

Este important de menționat că topul de mai jos, se referă doar la liceele care au avut peste 30 de candidați înscriși. Sursa date BACplus.ro

Topul 10 România, licee cu promovabilitate 100%, în funcție de media pe școală 

Screenshot 2024-07-08 170938.png

sursa stiridecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.