Sursa foto: BZI

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, a declarat pentru Prima News că atitudinea lui Daniel Horodniceanu față de polițiștii care l-au oprit în trafic arată clar educația și modul în care vede el legile din țară.

“Vorbim despre o atitudine greu de înţeles, mai ales pentru un fost procuror procuror şef al DIICOT cu peste 25 de ani vechime, aşa cum chiar dumnealui se prezintă. În primul rând, nu vorbim despre insultarea Poliţiei Române, ci despre insultarea cetăţenilor acestei ţări pentru că dacă îl auzim pe domnul Horodniceanu în acea înregistrare video, vedem că dumnealui are pretenţia ca poliţiştii să aibă un discurs aparte pentru judecători în comparaţie cu ceilalţi cetăţeni pe care îi opresc. Mai mult decât atât, vedem că domnia sa simte nevoia să-şi alimenteze stima de sine, punând la punct doi agenţi de poliţie, noaptea, la 1.30, pe un drum comunal din judeţul Iaşi. Îmi vine greu să înţeleg”, a menţionat Cosmin Andreica.
Liderul Europol a mai precizat că fostul șef al DIICOT nu regretă ce s-a întâmplat, chiar dacă și-a cerut scuze după incident.


“Şi reacţia de după este uşor mai penibilă decât în sine acţiunea pe care dumnealui o comentează sau pe care o regretă, dar în realitate nici nu regretă, atâta vreme cât el apreciază că a fost victima unei scenete puse la punct ca şi cum cineva a premeditat această întâlnire şi l-a provocat pe domnul Horodniceanu, de parcă doi agenţi de poliţie ar fi putut să realizeze acest lucru, iar domnul Horodniceanu să pice în această capcană a înscenării. Vorbim până la urmă de o banală abatere la regimul rutier, sancţionată cu amendă din prima clasă de amenzi între 290 de lei, valoarea minimă, adică 145 de lei, dacă într-adevăr poliţiştii ar fi aplicat amendă. Ei de la început l-au oprit şi i-au atras atenţia că nu a semnalizat schimbarea direcţiei de mers în momentul în care a intrat în depăşirea autospecialei de poliţie şi aici dialogul putea să se termine într-un minut sau două minute fără niciun fel de alte asemenea excese de aroganţă şi de putere pe care le-a realizat domnul Horodniceanu”, a mai afirmat preşedintele Sindicatului Europol.

El consideră că Horodniceanu, dar şi alte persoane care se comportă în acest mod se dezic de lumea în care trăiesc.
“Nu pot să nu mă gândesc dacă aceasta a fost atitudinea faţă de doi agenţi de poliţie şi a simţit să ne spună atât de multe lucruri, câte poate face el şi faptul că poate să facă orice şi a făcut orice şi inclusiv că ne-a crescut salariile în 2016, în urma unei simple discuţii cu domnul Oprea. Vă daţi seama cam ce se întâmplă în spatele activităţii domnului Horodniceanu sau a altor persoane care cumva se dezic de lumea în care trăiesc, de societatea în care trăiesc şi în mintea lor sunt ei şi restul lumii”, a mai declarat Cosmin Andreica.

Citește și: Horia Simu, autorul unui tun financiar de 24 milioane lei, pus să plătească abia un milion de lei


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.