Consiliul Judeţean Cluj demarează astăzi campania de informare şi conştientizare a publicului pentru proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Cluj” (SMID). Prin intermediul acestui proiect, Consiliul Judeţean Cluj îşi propune implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor, în conformitate cu standardele UE, în scopul eliminării impactului asupra mediului şi a riscurilor asupra sănătăţii umane date de modul necorespunzător de gestionare a deşeurilor din momentul de faţă.

Realizarea proiectului, acceptarea acestuia şi a condiţiilor de funcţionare şi operare, incluzând şi componentele de tratare şi eliminare a deşeurilor, de către populaţie şi societatea civilă, depinde într-o mare măsură de implementarea cu succes a unei campanii de informare şi conştientizare care vizează diseminarea informaţiilor şi formarea/modelarea opiniei publice cu privire la colectarea separată a deşeurilor şi modul de gestionare a acestora.

Astfel, în perioada martie-septembrie 2014  pe teritoriul judeţului Cluj se va desfăşura o amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la colectarea separată a deşeurilor, unul dintre obiectivele proiectului “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Cluj”. Acţiunea se adresează tuturor locuitorilor judeţului, indiferent de vârstă şi categorie socială, iar pe parcursul ei cetăţenii vor afla informaţii despre felul în care implementarea noului sistem de management integrat al deşeurilor schimbă modul de colectare al acestora.

Campania de informare şi conştientizare este gândită în aşa fel încât informaţia să ajungă la public într-un mod atractiv şi creativ, printr-o serie de activităţi care ies din tiparele informărilor clasice.

În cadrul acestei campanii vor avea loc 95 de întâlniri de informare directă a publicului, care se vor desfăşura în comunele şi municipiile din judeţ, în scopul promovării colectării separate şi a gestionării corecte a deşeurilor. Astfel, se vor organiza întâlniri cu localnicii din cele 75 de comune ale judeţului, 10 întâlniri cu cetăţenii municipiului Cluj-Napoca şi câte două întâlniri cu locuitorii  din municipiile Gherla, Dej, Turda, Câmpia Turzii şi oraşul Huedin din judeţul Cluj. În mediul rural, o temă importantă de discuţie va fi compostarea deşeurilor biodegradabile din gospodărie şi transformarea acestora în îngrăşământ natural.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.