O comisie a Penitenciarului Rahova a decis, după ce s-a încheiat perioada de carantină pentru Liviu Dragnea, ca fostul lider al social-democraților să rămână în această unitate de detenție, în regim închis.

După o anumită perioadă acesta poate să ceară schimbarea regimului de detenție într-un regim semideschis, pentru a beneficia de anumite facilități.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim închis sunt cazate, de regulă, în comun, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în grupuri, în interiorul penitenciarului, sub pază şi supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim închis pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative şi culturale în afara penitenciarului, sub pază şi supraveghere continuă, cu aprobarea directorului penitenciarul. Atunci când iese la plimbare în curtea penitenciarului, este mereu supravegheat. Schimbarea regimului poate fi cerut după ce se execută o cincime din pedeapsă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here