Daniel Tudor, fostul vicepresedinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a fost achitat de Tribunalul București, în dosarul instrumentat de DNA.

Mai mult, achitată este și soția lui Tudor, fostă senatoare, care era acuzată, la fel ca soțul său, de corupție. Dosarul a devenit cunoscut după ce numele actualului șef al SRI, Eduard Hellvig a fost vehiculat de către cei interceptați, alături de cel al fostului președinte al PNL, Crin Antonescu.

Iată minuta ședinței de judecată:

”In baza art. 396 al. 1 si 5 C.pr.p. rap la art. 16 al. 1 lit. a C.pr.p., achită pe inculpatul TUDOR DANIEL GEORGE sub aspectul savarsirii infracțiunii de luare de mită.

In baza art. 396 al. 1 si 5 din C.pr.p. raportat la art. 16 al. 1 lit. a din C.pr.p., achită pe inculpata TUDOR DOINA ANCA, sub aspectul săvarsirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, „în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acţionarul majoritar al firmei respective (denunţător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro. Totodată, Marian Ovidiu a susţinut că are influenţă asupra preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu”.

Care au fost acuzațiile în acest dosar

În acest context, Daniel Tudor ar fi fost cel care trebuia să intervină pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri. Procurorii susţin că din suma cerută, Ovidiu Marian ar fi primit 500.000 de euro, din care şi-ar fi însuşit 200.000 de euro.

Restul banilor „au fost remişi inculpatului Tudor Daniel George în trei tranşe de câte 100.000 euro, o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două tranşe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoştea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani”, precizează DNA într-un comunicat de presă transmis la acea vreme, potrivit știripesurse.ro.

Ulteriori remiterii sumelor de bani, Daniel Tudor a emis o decizie prin care „s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii”, mai arată DNA.

2 COMENTARII

  1. Nu pentru DNA este o lovitură această achitare, ci dovada ca mafia javrelor securiste din Romania a câştigat supremația. Mare brânză această achitare, a dat securistul banii şi a cumpărat la kilogram Justiția independentă ! Un escroc achitat, nimic mai mult ! Clanul TUDOR ramane CANCERUL ROMANIEI ! ” Onorbilii achitati ” sunt doar niste antiromani periculosi !
    PS: si in Lotul transferurilor…..am avut achitari….de Dinel Staicu va mai amintiti….?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here