Lucian Bode
ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Curtea de Apel Cluj a respins definitiv recursul făcut de Ministrul de Interne, Lucian Bode, în dosarul în care acesta a dat în judecată UBB Cluj-Napoca și a cerut suspendarea deciziei universității de autosesizare pentru a-i verifica teza și pentru a coopta în comisia de analiză experți externi.

Curtea de Apel Cluj-Napoca tocmai a respins, în mod definitiv și irevocabil, recursul înaintat dr. Bode în dosarul în care acesta a dat în judecată Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) și a cerut suspendarea deciziei UBB de autosesizare pentru a-i verifica teza și pentru a coopta în comisia de analiză experți externi (pe prof. Bjola, de la Oxford, și pe prof. Fumurescu, de la Huston). Acest dosar a fost pierdut de dr. Bode la Tribunalul Sălaj. 

Așa cum anunțam dimineață, dr. Bode a pierdut și ieri un proces cu UBB, cel în care a cerut suspendarea deciziei din luna ianuarie prin care UBB a certificat că teza sa este plagiată”, a scris Emilia Șercan, jurnalista care a dezvăluit că teza de doctorat a lui Lucian Bode este plagiată.

În luna ianuarie, Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, iar „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Citește și: Un peisaj demn de secolul trecut. Străzile din centrul Clujului arată ca după bombardament – Ziar Gazeta de Cluj

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.