Au fost reluate lucrările de refacere a drumului Gilău – Somesul Rece – Mărișel.

Lucrările au fost începute în cursul anului trecut, iar investiția Consiliului Județean vizează un tronson cu o lungime de 44,26 kilometri. În această etapă se execută operațiuni de frezare a căii de rulare în vederea turnării celor două straturi de asfalt, binder și strat de uzură, lucrările desfășurându-se pe raza localității Gilău, de la joncțiunea cu drumul național DN 1.

Reamintim în acest context faptul că lucrările de modernizare și reabilitare a drumului judeţean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R sunt finanțate din fonduri europene. Acestea sunt executate de Asocierea Kiat Group Construct SRL – Tehnic Asist SRL –Damar Consult SRL, valoarea contractului fiind de 33.221.884 lei, fără TVA.

Modernizarea drumului judeţean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R are o importanţă strategică pentru județul Cluj întrucât acesta traversează o mare parte a Munţilor Apuseni, o zonă extrem de atractivă din punct de vedere turistic, dar şi din punct de vedere istoric, social şi economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here