Bogdan Curticiu şi Seleşiu Sorin, patronii firmei Michelangelo, care au pus carne stricată pe mesele românilor, rămân în control judiciar chiar şi la un an şi jumătate de la demararea dosarului. Firma lor se îndreaptă încet încet spre faliment datorită numeroaselor probleme în justiţie, dar şi având o cauză în numeroasele acte de evaziune fiscală descoperite de instanţă. Astfel, ”Mafia Cărnii” din Cluj începe încetul cu încetul să fie destructurată.

 

Control judiciar de la Curtea de Apel Bucureşti

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă pe fond cauza, sunt cei care au dispus prelungirea controlului judiciar pentru inculpaţi.

”În temeiul art. 207 alin.7 Cod procedură penală menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Sileanu Andrei, Seleşiu Sorin, Curticiu Bogdan Radu, Petriţa Eugenia, Lincă Cezar, Păun Ştefan, Csete Levente, Ciocoiu Cristian Mirel. Onorariu avocat oficiu pentru inculpatul Ciocoiu Cristian Mirel se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore. Pronunţată în camera de consiliu, azi 7.08.2015”, arată judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti în cadrul sentinţei de menţinere a controlului judiciar.

 

Insolvenţa se mută în faliment

Magistraţii clujeni au admis propunerea celor de la Michelangelo să intre în faliment. Astfel, din această societate nu va mai rămâne mai nimic în viitorul apropiat. Prima dată ei şi-au cerut insolvenţa, după scandal.

”Admite cererea de trecere în faliment a debitoarei SC M.SRL, formulată de administratorul judiciar, MBA INSOLVENCY SPRL, şi, în consecinţă:Dispune intrarea în faliment a debitoarei SC M.SRL şi desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu MBA INSOLVENCY SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea nr. 85/2006.Dispune dizolvarea societăţii debitoare SC M.SRL şi ridicarea dreptului de administrare al administratorilor statutari.Dispune întocmirea de către lichidatorul judiciar provizoriu, MBA INSOLVENCY SPRL, în termen de maxim 5 zile de la intrarea în faliment a debitoarei SC M.SRL a unei liste cuprinzând numele / denumirile şi adresele / sediile creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii.Stabileşte termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei în vederea întocmirii tabelului suplimentar al creanţelor la data de 23 martie 2015, termenul de verificare, întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar al creanţelor, la data de 15 aprilie 2015, data limită de depunere a contestaţiilor împotriva trecerii creanţelor sau drepturilor de preferinţă în tabelul suplimentar la 30 aprilie 2015, precum şi termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi de pronunţare asupra tabelului definitiv consolidat, la data de 11 mai 2015. Dispune notificarea de către lichidatorul judiciar provizoriu a intrării în faliment în condiţiile art. 108 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 debitoarei şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj pentru efectuarea menţiunii.Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare.Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune rapoarte lunare privind modul de îndeplinire a atribuţiilor sale, cu justificarea cheltuielilor, la fiecare termen de continuare a procedurii.Stabileşte termen pentru examinarea stadiului procedurii pentru data de 11 mai 2015, sala 249, ora 8.Definitivă şi executorie.Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel care se va depune la Tribunalul Specializat Cluj”, arată judecătorii de la Tribunalul Comercial Cluj.

Limbajul lui Curticiu Bogdan Radu, aflat în prezent sub control judiciar, era unul mai mult decât licenţios cu şefii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj. Mai ales că aceşti şefi îi ajutaseră anterior să eludeze prevederile legilor. Este şi cazul unei discuţii purtată de inculpatul Curticiu Bogdan cu inculpatul Ghîţ Ionel, şef în cadrul DSV Cluj, chiar în ziua în care procurorii au descins la sediul Michelangelo. Ghiţ Ionel este trimis în judecată pentru abuz în serviciu (13 acte materiale), fals intelectual (12 acte materiale) şi complicitate la comercializarea de produse alterate. Gazeta de Cluj vă prezintă stenograme din dosarul Mafia Cărnii pentru a vă arăta felul cum se desfăşurau ”afacerile” cu carne la Cluj.

 

carne stricata

Coordona carnea stricată din magazine

”Inculpatul Curticiu Bogdan Radu a fost persoana care s-a ocupat şi de coordonarea magazinelor de desfacere deţinute de SC Michelangelo, astfel că acesta, în dorinţa de a-şi maximiza profiturile a dispus în mod frecvent cu privire la punerea de circulaţie a unor produse alterate, modificarea termenelor de valabilitate, pentru a se prelungi ilegal termenul de valabilitate al produselor, precum şi falsificarea ori înlăturarea etichetelor privind originea produselor comercializate pentru a nu se putea releva provenienţă acestora(”vezi că o să-ţi aducă Nora 6 caserole de mici… spune-le când ajunge să deie jos eticheta- conv. telefonică din data de 06.01.2014, ora 14:32 cu incp Curticiu Ioana”).

Aceste împrejurări reies din convorbirile telefonice ale inc. Curticiu Bogdan Radu, conform cărora carnea expirată/alterată de cele mai multe ori era transportată la SC Abatorul Piggy SRL pentru a fi amestecată cu alte sortimente şi ulterior introdusă în consumul populaţiei.

 

Greaţa de carne stricată

În acest sens, relevantă este discuţia telefonică din data de 18.12.2013, ora 08:59 dintre inc Curticiu Bogdan Radu şi numita Mogyorosi Timea, angajată a SC Michelangelo SRL, care a predat administratorului SC Abatorul Piggy SRL carne de pui returnată de la magazinele societăţii, spre a fi transportată la locul de prelucrare aparţinând SC Abatorul Piggy SRL, aceasta afirmând <le-o luat, numa acuma tre să mă duc şi-n Hermes şi Aurel Vlaicu, c-am coborât din Flora şi-ăstea am zis că le las, c-aşa de tare miroase de doamne feri… da-s împuţită sau de ce? …da Bogdane…sună-le pe vânzătoare, întreabă-le de ce put. Deci numai cât am apucat să vin până aici că mi-i greaţă.>”, arată procurorii DIICOT în cadrul rechizitoriului pentru dosarul Mafia Cărnii.

 

Cei care au scăpat de dosarul Mafia Cărnii

  1. Sileanu Andrei, Seleşiu Sorin, Curticiu Bogdan-Radu, Grumăzescu DAniela Georgeta, Drelciuc Ana, SC Michelangelo SRL Cluj-Napoca, Medasimpex SRL Dumbrava Roşie, SC Gidacom- evaziune fiscală(263 acte materiale), spălare de bani(263 de acte materiale) şi inculpaţii Aldulescu Ştefan, Malciu Răzvan Gabriel, Sileanu Nicoleta Gabriela, Csete Levente, Păun Ştefan, Păun M ihaela, Ciocoiu Cristian-Mirel, Lincă Cezar, Calotă Andrei Valentin, Berbecaru Nicoleta Mariana – complicitate la evaziune fiscală
  2. Sileanu Andrei şi Ciocoiu Cristian Mirel – participaţie improprie la transmiterea fictivă a părţilor sociale
  3. Mocanu Dolores – complicitate la spălare de bani
  4. Păun Ştefan şi Lincă Cezar – transmiterea fictivă a părţilor sociale
  5. Petriţă Eugenia, Micle Ioan-Dorin, Onica Nicolae-Marius şi Panc Aron-Marin – complicitate la evaziune fiscală
  6. Chiriţă Oana – complicitate la evaziune fiscală
  7. Păcurariu Nora Anamaria – constituirea de grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală
  8. Ghîţ Ionel-Călin – favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu, fals intelectual, Lucaciu Olimpiu Mircea – complicitate la comiterea infracţiunii de comercializare a produselor alterate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.