Un mafiot chinez, caruia SRI a cerut sa i se retraga cetatenia romana pentru ca ”a savarsit fapte care pun in pericol siguranta nationala”, a reusit sa preia compania Cupru Min. Aceasta exploateaza 60% din rezervele de cupru ale tarii si acum scoate din tara 100% din productia curenta.

Conform unei investigatii publicate pe tolo.ro, Cupru Min a semnat in octombrie 2017 un contract pe doi ani cu o companie din Hong Kong reprezentata de Wang Yan, caruia SRI i-a cerut, in 2012, retragere cetateniei. Wang Yan, poreclit „Senatorul”, care dobandise si numele romanes de Alexandru Ioan, a facut parte din reteaua de mafioti care, in 2005, exploatau fete in varsta de 15-17 ani si filmau ofiteri romani facand sex cu ele.

”Solicitam retragerea cetateniei romane lui Alexandru Ioan, pe numele anterior Wang Yan, in temeiul articolului 32 alin (1) din Legea nr. 21/1991, care prevede retragerea cetateniei pentru ‘Persoana care este cunoscuta ca avand legaturi cu grupari teroriste sau le-a sprijinit, sub orice forma, ori a savarsit alte fapte care pun in pericol siguranta nationala’”, afirma SRI pe 12 septembrie 2012.

Iata cronologia evenimentelor, consemnata pe tolo.ro:

1999 Chinezul Wang Yan primeste cetatenia romana sub numele de Alexandru Ioan.

2005 Alexandru Ioan, zis si ”Senatorul” Wang Yan, apare alaturi de chinezul Mihai in dosarul DIICOT de prostitutie cu minore si trafic transfrontalier. Conform martorilor si inculpatilor din caz, Wang Yan comite acte de santaj, violenta si extorcare, in complicitate cu ofiteri romani corupti!

2012 SRI solicita retragerea cetateniei lui Alexandru Ioan (Wang Yan) pentru ca ”a savarsit fapte care pun in pericol siguranta nationala”. Dosarul de retragere a cetateniei romane nr 275/R/2012

2007 Ambasada Chinei intervine printr-o scrisoare către Înalta Curte în favoarea cetățeanului său Mihai. Mihai era secretar general, iar Wang Yan era președinte al Camerei de Comerț și Industrie Chino-Române.
Adresa 07341 din 10 iulie 2017, aflată la Dosarul ”Shanghai”

2009 DIICOT închide cazul disjuns, fără ca Wang Yan sau ofițerii români corupți din dosar să fie trimiși în instanță. Statul recunoaște că ”procurorii au clasat cazul fără să administreze alte probe în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt”.
Comunicatul Parchetului General, 1 februarie 2018

LA UN AN DUPĂ CE EMIL BOC ÎI INAUGUREAZĂ AFACEREA, WANG ESTE DECLARAT ”PERICOL PENTRU SECURITATEA NAȚIONALĂ”

emil boc cu wang

Wang Yan (stânga) și Emil Boc în 2011, la deschiderea China Town din Afumați. În dreapta, în spate se vede ambasadorul Chinei, Liu Zengwen

2011 Ambasadorul Chinei la București,  Liu Zengwen, și prim-ministrul României, Emil Boc, inaugurează afacerea condusă de Wang Yan, Mihai și de alți mafioți la ”China Town”, în Afumați.
Agenda publică a premierului României, 19 iulie 2011

2012 SRI solicită retragerea cetățeniei lui Alexandru Ioan (Wang Yan) pentru că ”a săvârșit fapte care pun în pericol siguranța națională”.
Dosarul de retragere a cetățeniei române nr 275/R/2012

2013 Președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie dispune retragerea cetățeniei. ANC motivează prin art. 3, literele f) și l) din Legea Siguranței Naționale, ceea ce înseamnă că Alexandru Ioan a făcut parte din organizații care s-au ocupat fie cu ”subminarea, sabotajul sau orice alte acțiuni care au ca scop înlăturarea prin forță a instituțiilor democratice ale statului ori care aduc atingere gravă drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români sau pot aduce atingere capacității de apărare ori altor asemenea interese ale țarii ”, fie cu ”acte de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuinţare a structurilor necesare bunei desfăşurări a vieţii social-economice sau apărării naţionale”.
Ordinul președintelui ANC 365/P/ 5 iunie 2013

2014 Wang Yan face contestație la Tribunalul București. Pierde cererea de suspendare a retragerii cetățeniei, mai face o contestație, dar, brusc, renunță!
Hotărârea nr. 4185/ 17 septembrie 2013 a Tribunalului București

 

SE ÎNTOARCE FIIND CETĂȚEAN CHINEZ ȘI REPREZENTANT AL MERLION RESOURCES

2017 ”Senatorul” Wang reapare în România, de data asta în calitate de cetățean chinez, și locuiește actualmente în București. Participă la licitația organizată de societatea strategică Cupru Min. Procedura contestată de restul participanților este câștigată de Merlion Resources, un trader din Hong Kong al cărui reprezentant este Wang Yan!
Contract Cupru Min – Merlion, 10 octombrie 2017

2018 Dupa ce DIICOT paseaza cazul licitatiei castigate de Wang Yan la Cupru Min, ”nu a reiesit savarsirea vreunei infractiuni de competenta DIICOT”, plangerea ajunge in 2018 la Parchetul de pe langa Judecatoria Alba-Iulia. Adresa DIICOT 3095-VIII-I/2017

2018 Declarat de statul roman ”pericol de siguranta nationala”, Wang Yan semneaza in numele firmei care cumpara si exporta azi de la Cupru Min intreaga productie de concentrat de cupru a Romaniei.

Cupru Min are 60% din rezervele de cupru ale tarii si scoate 100% din productia curenta, pentru ca nu mai exista o alta mina de cupru functionala.

Minereul pus in vagoane contine, de asemenea, aur si argint. Prin semnatura lui Wang Yan, toata productia este transportata in China, pentru ca Romania nu mai are industrie metalurgica neferoasa.

Citește mai mult pe tolo.ro.

3 COMENTARII

  1. Suntem retardati. Ne vindem tara, redeventele sunt praf in ochi, benzina e mai scumpa la poarta fabricii Petrom decat la OMV Österreich desi aia nu au pic de petrol. Apoi dupa ce vindem tot, cumparam la supra pret chinezisme de proasta calitate. (vezi bordurile din Cluj)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.