Magistrații de la Judecătoria Turda au dispus achitarea lui Valentin Târnăvean, un bărbat cerecetat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, după ce l-a atacat pe pădurarul Vasile Bucur din cadrul Ocolului Silvic Muntele Mare și și-a îndemnat fiul să-l lovească cu securea în cap. Conflictul ar fi pornit după ce Târnăvean și alți trei indivizi au fost prinși de polițiști în timp ce transportau material lemnos cu căruța, fără documente. 

În data de 31 martie 2020, în jurul orei 19:00, Vasile Bucur pădurar în cadrul Ocolului Silvic Muntele Mare şi gestionar al depozitului de material lemnos Băişoara, s-a deplasat la depozitul Ocolului Silvic din localitate la solicitarea organelor de poliţie, pentru a cuba materialul lemnos descoperit asupra a patru bărbați. Întrucât unul dintre bărbați a devenit recalcitrant, acesta a fost condus de cei doi agenţi de poliţie la Postul de Poliţie Comunal Băişoara, pădurarul rămânând la depozit cu ceilalţi trei. 

Supărat că nu i-a ieșit schema, Târnăvean a vrut să-și verse frustrarea pe pădurar

La scurt timp, între pădurar și unul dintre bărbați, Valentin Târnăvean, a izbucnit un conflict. Omul îi reproșa pădurarului că din cauza lui i-au fost confiscate lemnele. Disputa a escaladat rapid, iar agresorul l-a prins pe pădurar în brațe într-un mod deloc prietenos și l-a imobilizat, moment în care i-a solicitat fiului său să vină cu securea ca să-l lovească pe angajatul Ocolului Silvic. În timp ce tânărul se îndrepta cu securea către cei doi, pădurarul a reușit să scape din ghearele bărbatului și a luat-o la fugă prin pădure, fiind urmărit în continuare cu securea de băiatul lui Târnăvean. După incident, Bucur s-a întors înapoi la căruţă pentru a măsura lemnele, însă Târnăvean l-a imobilizat din nou şi a strigat către fiul său să se întoarcă şi să-l lovească pe pădurar. Bucur a reușit să scape și de această dată, dar fiul lui Târnăveanu a aruncat securea spre bărbat de la o distanţă de 2 metri, obiectul înfigându-se în pământ la jumătate de metru în faţa acestuia. După acest gest, tânărul a ridicat securea și a fugit cu ea spre vale, iar Vasile Bucur s-a deplasat numaidecât la Postul de Poliţie Comunal Băişoara pentru a sesiza cele întâmplate.  

După ce au fost alertați de Bucur, polițiștii s-a întors la faţa locului și l-au depistat pe Târnăveanu în timp ce încerca să se ascundă pe câmpul din aproprierea depozitului. Cazul a ajuns pe masa judecătorilor de la Judecătoria Turda, însă agresorul lui Bucur a rămas nepedepsit. 

Agresorul a fost achitat, după ce și-a pus fiul să alerge un pădurar cu securea

În ciuda faptelor sale, magistrații de la Judecătoria Turda au stabilit că Valentin Târnăveanu trebuie să fie achitat, deoarece  „pentru ca fapta să fie tipică, este necesar ca actele de violenţă, în speţă, strângerile în braţe şi imobilizarea în cele două rânduri să îi fi produs victimei o suferinţă fizică. În condiţiile în care audiată fiind persoana vătămată Bucur Vasile nu a relatat că nu i s-ar fi produs vreo suferinţă fizică, acesta reuşind să scape din strâmtoarea aplicată, ceea ce denotă că constrângerea fizică nu a fost atât de brutală şi nici martorii audiaţi nu au confirmat existența vreunei suferinţe fizice ca urmare a acţiunilor inculpatului,  nu sunt întrunite elementele de tipicitate ale infracţiunii de ultraj”, a motivat instanța. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.