Cea mai mare pensie din România o primește un fost magistrat care, în luna iulie, a primit 78.000 de lei brut, chiar dacă, în baza contribuțiilor pe care le-a plătit în sistemul național, ar fi meritat o pensie de aproximativ 4.500 de lei.

La nivel național, 12 magistraţi au încasat peste 38.000 de lei pensie de serviciu în iulie şi li s-ar fi cuvenit 0 lei la pensie în funcţie de contributivitate la sistemul asigurărilor sociale, reiese dintr-o analiză Economica.net pe baza datelor obţinute de la CNPP.

Cinci diplomaţi au încasat pensie de serviciu de peste 11.000 de lei brut în iulie şi ar fi meritat 0 lei, în baza contributivităţii, arată analiza Economica.net. Opt beneficiari ai Legii 130 din 2015 – personal auxiliar de specialitate al instanţelor şi parchetelor – au avut pensii de serviciu de peste 12.000 de lei brut în iulie; li s-ar fi cuvenit 0 lei la pensie strict în funcţie de cât au contribuit la sistemul asigurărilor sociale, rezultă din statistica Economica.net pe baza datelor obţinute de la CNPP. Şase beneficiari ai Legii 215 din 2015 au avut pensii de serviciu de peste 10.000 de lei brut în iulie; ar fi meritat 0 lei la pensie în baza contributivităţii, arată analiza Economica.net.

1 COMENTARIU

  1. si cine este de vina????? Nu cel care cere si cel care DA!!!! De ce nimeni nu ia atitudine unde este REZIST-UL ….????care demonstra si facea scandal pe toate strazile si pe la toate colturile???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here