Mai multe restaurante din municipiul Cluj-Napoca, dintre cele care prezintă igluuri, au impus clienților o consumație minimă de 300 de lei. Pe lângă acest aspect, clienții nu pot sta în restaurant mai mult de două ore, scrie Monitorul de Cluj.

Majoritatea proprietarilor restaurantelor au achiziționat igluuri (corturi din folie de plastic, montate pe un schelet metalic), încălzite cu lămpi de ulei, care consumă destul de mult. Aceste corturi sunt „portița” prin care angajatorii reușesc să își mențină afacerea, în ciuda restricțiilor severe impuse de autorități, transmite sursa citată.

Pentru că încălzirea acestor igluuri necesită o cheltuială în plus, majoritatea restaurantelor din Cluj-Napoca care dețin astfel de corturi, au decis să impună o consumație minimă de aproximativ 250-300 de lei .

Așadar, dacă vrei să mergi la Chios la un pahar de vin, pregătește-te să scoți din buzunar minim 300 de lei, și bineînțeles că nu te poți lungi la discuții mai mult de două ore.

Un alt restaurant de renume din Cluj-Napoca care are acestă regulă de „consumație minimă” este Colin’s, unde trebuie să ai o comandă între 250-300 de lei dacă vrei să stai în iglu. Acest restaurant are o regulă în plus: toți clienții trebuie trebuie să comande de la bucătărie. 

Restaurantul Marty de la Platinia are aproximativ aceleași reguli: consumație minimă de persoană este de 50 de lei, iar numărul minim de persoane la o masă trebuie să fie de 4. Timpul de ședere este de maxim 2 ore.

Unul dintre restaurantele din oraș care are iglu, dar nu impune o consumație minimă este localul Cimbru. Este unul dintre restaurantele din Cluj care nu are această regulă, singura condiție este timpul de ședere, care este tot de două ore.

Citește și Cum a rezistat pandemiei cel mai mare lanț de restaurante din Cluj. “Sperăm să ne revenim undeva în 2 ani de zile”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.