Lador Carmen Zoida, unul dintre cei mai ”prolifici” contabili din Cluj și mama fondatorului site-ului Trilulilu, a fost condamnată la șapte ani cu executare pentru mai multe infracțiuni.

Ea a fost condamnată pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și înșelăciune și, pe o perioadă de patru ani, i s-a interzis dreptul de a fi contabil sau administrator la vreo societate comercială.

În vara anului 2013, Carmen Zina Lador şi Csorba Martin, om de afaceri din Gherla, au fost arestaţi preventiv de către Tribunalul Cluj. Prejudiciul ar depăşit  trei milioane de euro în caz. „În perioada martie 2004 – iunie 2009 şi ianuarie 2012 – februarie 2013, suspecţii, în calitate de administratori la patru societăţi comerciale cu sediul în judeţul Cluj, au creat un circuit de documente contabile fictive prin mai multe societăţi comerciale, având drept consecinţă denaturarea veniturilor, cheltuielilor şi rezultatelor financiare, precum şi a elementelor de activ şi pasiv reflectate în bilanţul contabil al societăţilor precum şi sustragerea de la plata T.V.A-ului şi a impozitului pe profit.

De asemenea aceştia au efectuat, în mod repetat, transferuri a unor sume importante de bani care erau redirecţionate în alte conturi bancare, deschise pe numele lor ca persoane fizice sau în numele unor societăţi comerciale controlate de către aceştia, pentru a le ascunde şi disimula adevărata provenienţă şi pentru a justifica plata unor facturi fiscale fictive, sume ce erau încasate sau folosite de către ei. Pentru întregirea probatoriului au fost efectuate două percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente de evidenţă contabilă aparţinând societăţilor controlate de către suspecţi”, arată Poliţia într-un comunicat remis după arestarea acesteia. Potrivit anchetatorilor,  există probe ce demonstrează că activităţile infracţionale ale acesteia se întind pe raza mai multor judeţe, vizând societăţi din Suceava, Maramureş, Braşov, Ilfov, Cluj sau Hunedoara. Este vorba despre 10 societăţi comerciale conduse de Lador, care şi-a extins la nivel naţional reţeaua implicată în acte de evaziune fiscală, cu scopul de a îngreuna identificarea şi sancţionarea faptelor ilegale.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Robu , cand mai scrieti articole despre mine va rog sa va informati si sa nu mai scrieti aberatii.In acest dosar d-nul Ciorba Martin nu are nici o implicatie si nici nu poate fi vorba de prejudiciu de 3 milioane de euro.In acest dosar pentru care am primit 7 ani si am drept de apel , prejudiciu real este zero .
    Va rog sa nu va mai legati de viata copiilor mei ca in curand va voi da in judecata pentru calomniile pe care mi le aduceti si pentru faptul ca prin articolele dvs. ma denigrati pe mine si imi denigrati familia ,fara sa ma cunoasteti.!!!!
    De ce nu ati incercat sa stati de vorba cu mine si apoi sa va dati cu parerea.Oricine poate sa gresasca in viata , dar tot asa avem dreptul sa ne reabilitam si sa ne reintegram in societate!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here