Vă plac fructele de mare și încercați să mâncați cât mai multe pe unde mergeți în concediu, mai ales vara, pe litoral? Aveți mare grijă de unde le cumpărați și cum au fost preparate. Un bărbat din Florida, SUA, a murit la două zile după ce a consumat scoici, din cauza unei bacteriei ”mâncătoare de carne” vibrio vulnificus.

Bărbatul de 71 de ani din Florida a luat prânzul la un restaurant local, iar la scurt timp a început să se simtă rău, potrivit nypost.com. A avut vărsături, diaree și dureri mari de burtă. Inițial a crezut că e vorba despre o toxiinfecție alimentară sau o alergie, dar din băcate, scoicile pe care le consumare insuficient preparate termic conțineau bacteria vibrio vulnificus, iar medicii nu au mai avut cum să îl salveze. La două zile de la infectare, americanul a decedat.

Autoritățile din SUA au transmis prin intermediul presei un avertisment, rugându-i pe oameni să aibă mare grijă de unde consumă pește sau fructe de mare și să fie atenți la modul în care au fost acestea preparate.

Ce este bacteria vibiro vulnificus

Vibrio vulnificus este o bacterie gram negativa din genul Vibrio. Omul o poate contacta prin consumul de pește, fructe de mare și alte alimente de origine marină infestate cu această bacterie. Vibrio vulnificus poate fi contactată și din apă, dacă persoana care face baie are o rană deschisă pe corp sau dacă se zgârie sau lovește în timp ce se află în apă,  Poate determina infecții grave mai ales în cazul pacienților cu patologie hepatică de tipul cirozei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here