Jurnalistul Alex Prunean, a publicat în exclusivitate fotografii pe Dejeanul.ro cu tratamentul lipsit de respect de care au avut parte soldații numiți și Dragonii Transilvani, ce s-au întors din Afganistan.

Mersul lucrurilor in cadrul Armatei Romane, pare sa nu se schimbe prea curand, atata vreme cat la conducere se afla oameni a caror singura preocupare este aceea de a se mandri cu performantele celor care muncesc cu adevarat.

„Pe cat de mult au ridicat stacheta armatei militarii aflati in teatrele de operatii,  pe atat de mult au reusit sa o coboare cei din conducerea Armatei Romane, a caror singura preocupare, dupa cum spuneam,  este de a se mandri cu rezultatele celor  care sunt in bataia pustii si in mijlocul pericolelor. Dupa ce la inceputul misiunii din Afganistan, MAPN-ul a trimis militarii pe un front din desert incaltati cu bocanci de munte, fara ca mai apoi sa-i viziteze macar o singura data pentru a afla nevoile lor, la intoarcere, dupa sase luni de misiune, „mai marii” armatei i-au intampinat intr-un mod care sa le reaminteasca militarilor ca s-au intors in Romania. Astfel, in 21 februarie, aproape de miezul noptii, avionul care a adus din Afganistan peste 150 de Dragoni Transilvani a aterizat pe Baza Aeriana 90 Otopeni. La sosire insa, acestia nu au avut parte de o primire asa cum se cuvine si cum vedem in filmuletele postate pe internet de militarii americani, ci dimpotriva, s-au lovit inca din primul moment in care au pasit pe pamant romanesc de prostia si dovada de „barbatie” pe care cred ca o au cei care din motive neintelese de nimeni, inca se mai afla in varful Armatei Romane.  Cum avionul Hercules care urma sa-i aduca de la Bucuresti la Campia Turzii decola abia a doua zi dimineata, militarii au fost dusi pentru a-si petrece noaptea intr-o sala de sport din Otopeni, fara paturi, apa sau mancare. Timp de peste sase ore, „dragonii” intorsi de pe frontul de lupta au dormit direct pe podea, folosindu-si ranitele pe post de perne. Urmeaza ca la inceputul lunii martie, in Dej, sa aiba loc festivitatea oficiala de intoarcere a militarilor din Afganistan, festivitate in care cei care le-au pregatit primirea din Otopeni sa se laude si sa culeaga roadele misiunii indeplinite de Dragonii Transilvani in Afganistan” a punctat jurnalistul Alex Prunean, care până nu de mult a fost și el pe câmpul militar alături de Dragonii Transilvani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.