Omul de afaceri clujean Marcel Borodi, patronul firmei Net Brinel, a încheiat un contract cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în valoare de 684.395 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, Net Brinel va trebui să furnizeze 72 de licențe Windows Enterprise (pentru echipamentele ce urmează a fi achiziționate), 260 de licențe Microsoft Office (74 pentru echipamentele ce urmează a fi achiziționate și 186 pentru echipamentele în uz care folosesc pachete Microsoft Office vechi).

a începutul acestui an, tot INS a achiziţionat servicii de suport tehnic şi mentenanţă pentru licenţele Oracle, aferente întregului an 2018 de la firma lui Marcel Borodi pentru suma de peste 475.000 de euro. În ultimii ani, Net Brinel SA a câştigat contracte de la Autoritatea Electorală Permanentă în valoare de aproape zece milioane de euro. Firmele cu care Net Brinel a fost asociată în contractul de aproape 10 milioane de euro au fost implicate în scandalul Microsoft.

De asemenea firma a câştigat contracte de la Administraţia Prezidenţială, ANCOM, SRI sau SPP.

Spre exemplu, cu o zi înainte de a câştiga contractul cu INS, firma clujeană a câştigat contractul ”Pachete software pentru creare de documente, pentru desen, imagistică, planificare şi productivitate” de la RA Romatsa pentru suma de 859.028,40 de lei, fără TVA.

”Abonament” la primăria lui Boc

În 2011, SC Net Brinel a vândut Ministerului Justiţiei aparatură IT (servere, routere şi un sistem de bază de date) pentru suma de aproximativ 4,1 milioane de lei, fără TVA. În urmă cu doi ani, tot Ministerul Justiţiei a cumpărat echipamente IT de la firma clujeană Net Brinel în valoare de 3.965.000 de lei, fără TVA, în situaţia în care estimarea făcută de reprezentanţii MJ fusese de 5.455.626,77, fără TVA.

Primăria Cluj Napoca a încheiat un contract prin atribuire directă, care depăşeşte pragul de 30.000 de euro, cu firma Net Brinel, patronată de Marcel Borodi. Această societate este “abonată” la contractele primăriei clujene, firma lui Borodi primind, tot prin aceeaşi metodă, un contract de aproape 70.000 de lei (fără TVA), pentru instalarea de antiviruşi în calculatoarele primăriei lui Boc. De asemenea, municipalitatea a dat aproape 8 milioane de lei pentru ca cei câţiva clujeni care accesează o extensie a site-ului primariaclujnapoca.ro să poată depune cereri şi să îşi facă programări pentru a se căsători. Printre beneficiarii banilor tot cei de la Net Brinel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here