Pentru a se bucura de soare si nisip, clujenii nu vor mai fi nevoiti sa strabata tara pentru a avea parte de aceste lucruri. Astfel, la analiza proiectului de autorizare a lucrarilor de amenajare a râului Somes, realizat de Directia Apelor Somes-Tisa, Primaria municipiului Cluj-Napoca a propus unele modificari de îmbunatatire a proiectui în zona cuprinsa între autobaza RATUC si Podul Garibaldi.

Proiectul de amenajare consta în amenajarea unei zone inierbate si totodata a unei plaje de nisip pe malul Somesului. De asemenea se va realiza un trotuar pentru promenada pe digul nou-construit si reînfiintarea la Podul Garibaldi a luciului de apa pentru practicarea canotajului si a plimbarilor de agrement. Potrivit reprezentantilor Biroului Mass Media, Primaria municipiului Cluj-Napoca a organizat o licitatie în vederea concesionarii terenului situat pe B-dul 1 Decembrie 1918, în vederea amenajarii a trei terase cu destinatia de alimentatie publica, care sa deserveasca zona de agrement aferenta malului stâng al râului Somesul Mic. Fiecare terasa are suprafata de 1.000 metri patrati, iar durata contractului de concesiune este pe 10 ani. Deoarece pentru amenajarea primei terase de alimentatie publica nu s-a depus nici o oferta la prima licitatie, aceasta a fost reprogramata pe data de 4 aprilie 2008. La licitatie au fost înscrise cinci firme, dar numai patru din ele au depus oferte de pret. Astfel, pretul cel mai mare a fost propus de S.C OVIAD COM SRL care a oferit 65 euro/mp, iar pretul cel mai mic a fost oferit de Dumitru Lorin Cantor, 20 euro/ mp., S.C TCS CONSTRUCT SRL a ofertat 51 euro/mp, în timp ce S.C INTERFLOOR SRL a propus pentru prima terasa 31 euro/mp. Oviad Com a fost desemnata câstigatoare deoarece a avut cea mai buna oferta de pret pentru prima terasa. Pentru cea de-a doua terasa s-au depus trei oferte din partea: SC Show Tehnic SRL  care a oferit 23 euro/mp, SC Zeta Distribuiton SRL a ofertat 22 euro/mp,iar SC Hanah Invest a propus 21 euro/mp. Si pentru a treia terasa au fost depuse trei oferte. Astfel, SC Activ Com a oferit cea mai mare suma, respectiv 62,5 euro/mp, PF Dumitru Lorin Cantor a ofertat cu 40 euro/mp, iar SC Piscicola SRL a propus 30 euro/mp.

Beatrice Golondzac

Ca urmare a cazurilor de înec pe Somes, scaldatul va fi interzis, iar plaja va fi exclusiv pentru cei care vor sa se bucure de soare. De asemenea, va mai fi amenajata o portiune cu iarba si un trotuar chiar la malul Somesului pentru plimbari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.