O nouă alertă privind măștile periculoase a fost emisă în Uniunea Europeană iar România nu a sesizat la nivel național o problemă cu măștile contrafăcute. Autoritățile din România nu au identificat vânzari de măști periculoase pe piața națională , decât cele din Polonia, Belgia și Malta care au emis alerte îngrijorătoare.

Numărul măștilor periculoase a crescut îngrijorător în ultimele săptămâni, acum existând 39 de tipuri de astfel de măști pe piața internațională. Este vorba despre măști prin care poate trece o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme.

Potrivit Infocons, ultima alertă s-a emis pentru următoarele măști neconforme:

-Tipul/numărul modelului: 9901 GB2626-2006 KN95, din China, alertă transmisă de Polonia și e de tipul grav.
-Tipul/numărul modelului: KN 95, tot din China. Alerta a fost transmisă de Polonia și este de tipul grav.
-Denumire: KN95 Protective Mask, tipul/numărul modelului: KN 95, vin din China, cu alertă de tip grav transmisă de Polonia.
-Marcă: KSL, denumire: KN95 protective mask, tipul/numărul modelului necunoscut, țara de origine China, alertă transmisă de Belgia, tip de alertă: grav.
-Marcă: Adiutor, KYJKKJ, denumire: FFP2 Mask, tipul/numărul modelului: KY2020, țara de origine China, alertă transmisă de Malta. Aceste măști au fost găsite produse și s-au luat măsuri și în Estonia.
-Tipul/numărul modelului: KN 95, țara de origine: Republica Populară Chineză, alertă transmisă de Malta.
-Marcă: X.Y.T XiangYanTang, denumire: KN 95 particulate respirator, cod de bare: 2054 6625, țara de origine: Republica Populară Chineză, alertă transmisă de Malta.
-Purtarea măștilor a devenit obligatorie începând cu data de 15 mai în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. Iar cei care nu poartă măștile riscă amenzi între 500 și 2500 lei.

Mesajul de alertă al Ministerului Sănătăţii

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte instituţii internaţionale de sănătate publică menţionează foarte clar că măştile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon nu protejează împotriva infecţiei cu coronavirus. Pentru a proteja eficient împotriva unor infecţii, măştile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existenţa unor filtre speciale şi, în acelaşi timp, să permită respiraţia corectă. Materialul din care sunt fabricate măştile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricaţie prezintă o reţea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor şi astfel nu ne protejează eficient împotriva infecţiilor”, precizează Ministerul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.