O parte dintre şoferii clujeni se plâng de faptul că utilajele celor două firme de salubritate din Cluj, Rosal Grup şi Brantner Vereş, îşi desfăşoară activitatea în orele de vârf ale zilei. Şoferii sunt nevoiţi să aştepte minute bune până când maşinile de ridicat gunoiul îşi termină treaba pe străzile principale sau pe arterele secundare ale oraşului.

După ce firmele de salubritate şi-au dotat utilajele cu sisteme GPS,  astfel încât municipalitatea să poată monitoriza bine străzile unde s-a ridicat sau nu gunoiul,  clujenii au depus plângeri referitoare la faptul că maşinile de gunoi nu trec pe unele străzi, astfel că acum plângerile se îndreaptă în altă direcţie.

Noapte şi zi

Clujenii au nemulţumiri din cauza utilajelor firmelor de salubritate care îşi desfăşoară activitatea în timpul dimineţii sau după- masă, când traficul în oraş este aglomerat. Reprezentanţii firmelor Rosal Grup şi Brantner Vereş au declarat că utilajele îşi fac treaba, legal, atât în timpul zilei, cât şi noaptea. „De ce ne-ar deranja faptul că utilajele circulă ziua? Noi ne facem treaba, iar lumea ar trebui să aibă răbdare şi să ne respecte”, a declarat Eugen Vereş, directorul companiei Brantner Vereş. Potrivit lui Vereş, în centrul oraşului există un program bine stabilit, după care utilajele de salubritate circulă ţinându-se cont şi de aglomeraţie. „Încercăm să mulţumim pe toată lumea. În Europa, lumea este civilizată, iar oamenii aşteaptă şi au răbdare. Aşa ar trebui să fie şi la noi”, a continuat acesta. Vereş a mai afirmat că maşinile de ridicat gunoi lucrează nu doar ziua, ci şi noaptea, atunci când situaţia le permite.

Cu acte în regulă

Chiar dacă oraşul este împânzit la şapte dimineaţa cu maşini de ridicat gunoiul, iar clujenii fac rând în spatele acestora, străzile trebuie curăţate indiferent dacă este zi sau noapte. Primarul interimar, Sorin Apostu, a declarat că există avize prin care firmele de salubrizare pot să-şi desfăşoare activitatea 24 de ore din 24 pentru ca oraşul să fie curat şi spălat. „În timpul iernii, utilajele funcţionează atât dimineaţa la ora cinci, cît şi după orele 17.00”. Acesta a mai declarat că noaptea se face curăţenie mai mult în timpul primăverii, verii şi toamnei, în timp ce iarna se face curăţarea străzilor pentru ca acestea să nu îngheţe.

Protejarea maşinilor

Munca din timpul nopţii a celor de la firmele de salubrizare a adus unele pagube clujenilor. În cursul lunii trecute, un utilaj Rosal, care împrăştia material derapant pe străzile oraşului, a avariat 25 de maşini. Autoturismele erau parcate pe marginea carosabilului de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar pietricelele aruncate de către utilaj au spart parbrizele maşinilor. Problemele cu care se confruntă aceste utilaje sunt maşinile parcate pe marginea drumului, iar din cauza acestora utilajele nu îşi  pot desfăşura activitatea corespunzător. Sergiu Hossu, directorul Rosal Grup Cluj, a declarat că utilajele firmei îşi desfăşoară activitatea şi în funcţie de maşinile parcate pe marginea şoselelor.”La şapte dimineaţa se golesc parcările. Atunci putem să curăţăm şi noi locurile respective. Nu putem munci noaptea pe arterele principale deoarece sunt pline de maşini. Încercăm să evităm lovirea acestora sau zgârierea lor pentru că suntem buni de plată”, a declarat Hossu.

Beatrice Golondzac

1 COMENTARIU

  1. in austria este sediul firmei brantner.ceea ce declara d-nul veres este perfect adearat-oamenii pleaca cu 15 min mai repede de acasa pt ca ar putea avea in fata o masina de gunoi care se mai si opreste.masinile stau in spate si asteapta sa-si faca treaba.nu claxoneaza nimeni si nimeni nu face scandal.cand sa-si faca treaba?atunci cand nu exista nici o masina pe strada?intotdeauna vor exista nemultumiti pt ca asa ceva nu se intampla niciodata.ar trebui sa ne civilizam un pic ca altfel nu vom ajunge nicaieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.