Primăria Florești a luat măsuri pentru a nu permite aglomerarea și formarea de cozi la ghișee. De asemenea, Horia Șulea și-a pus la dispoziție numărul personal de telefon pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate izolate la domiciuliu și care au nevoie de ajutor.

”Pentru a veni în sprijinul celor aflați în dificultate, persoanelor care sunt autoizolate la domiciliu și au nevoie de ajutor/sprijin din partea mea personală, din partea administrației locale, (normal în limitele legale!) le pun la dispoziție numărul meu personal de telefon, 0727-825528 (număr de altfel public de 7 ani pe site-ul Primăriei!). Vă stau la dispoziție, dragilor.


În ultimele ore am primit apeluri disperate, de la floreșteni, oameni aflați în situații limită. Îi ajut cum pot. Personal și instituțional. Din păcate puține pârghii legale la dispoziție. Așa că rămâne nivelul interuman!


Dragii mei, haideți să strângem rândurile. Deși conștientizăm lipsa de decizii ferme, complexe și oportune la nivel național, haideți să colaborăm cu autoritățile statului. Să avem încredere în cadrul medical, în polițist, în jandarm, în funcționarul public!
Să fim vigilenți, conștienți de un pericol, dar nu panicați, nu dezumanizați!


Dragii mei, haideți să ne păzim cum putem! Să acordăm atenție sporită igienei mâinilor. Să evităm pe cât posibil locurile publice aglomerate. Să fim responsabili ! Să nu expunem persoanele cu risc ridicat la infecție unor deplasări inutile! Să nu ne expunem nici noi!”, spune Horia Șulea.

Totodată, Primăria Florești a implementat o nouă măsură pentru a combate COVID-19:

”Începând de mâine (n.r. 12 martie) implementăm o nouă măsură legată de combaterea COVID-19 (din această seară discutând deja despre o pandemie). Reglementarea vine ca o urmare firească a celorlalte măsuri luate până acum și a regulilor și recomandărilor unor instituții precum Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență sau DSP. Detalii ceva mai jos.

Până atunci, RECOMAND TUTUROR FLOREȘTENILOR, TUTUROR CONTRIBUABILILOR, SĂ EVITE PE C T POSIBIL PREZENȚA FIZICĂ LA GHIȘEELE PRIMĂRIEI SAU INTERACȚIUNEA DIRECTĂ CU FUNCȚIONARII PUBLICI. Taxele și impozitele se pot plăti online, sesizările se pot trimite via e-mail, iar nelămuririle se pot rezolva și telefonic.

Legat de noua măsură, aceasta va consta în:

– Amplasarea în fața intrării Primăriei a unui mic cort, unde cei care doresc a intra în Primărie vor completa un formular, după modelul adoptat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. – Este vorba de o Declarație pe propria răspundere, care va primi număr de înregistrare și va fi stocată, act care poate atrage răspundere penală în cazul nedeclarării realității.

– La fața locului vor fi prezente cadre medicale, care vor prelua persoanele considerate cu risc.

Accesul în Primărie se va face strict după completarea formularului și unda verde primită din partea cadrelor medicale.

– Intrarea în Primărie se va efectua în grupuri de maxim 10 persoane”, a transmis primarul Horia Șulea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here