medic Giampiero Giron

Giampiero Giron, medic anestezist aflat la pensie, se întoarce în sala de operație pentru a-i ajuta pe ceilalți medici în lupta contra coronavirusului. La impozanta vârstă de 85 de ani, medicul venețian spune că nu-i este teamă că se va îmbolnăvi.

„Acum câteva săptămâni am fost sunat de directorul unui spital din Padova, care m-a întrebat dacă aș fi dispus să dau o mână de ajutor în sala de operație, deoarece s-au îmbolnăvit mulți medici specializați și este nevoie oameni cu experiență. Și eu am acceptat”, povestește Giron.

„Eu cred că este o datorie: indiferent de vârstă, în această situație medicii pot face diferența. Chiar dacă jurământul lui Hypocrate l-am depus cam de mult timp, el nu are scadență!”, adaugă Giampiero Giron.

Respectabilul medic este gata să-și riște viața în speranța că va ajuta, încă o dată, să salveze alte vieți. Deși din anul 2010 se află la pensie, acesta continuă să își exercite profesia, atunci când pacienții care urmează să fie anesteziați cer să o facă doar el.

Deși este un caz singular pentru vârsta lui, nu-i condamnă pe cei care nu-i urmează exemplul: „Nu-i judec pe cei care gândesc divers față de mine. Dacă am învățat ceva, până la această vârstă, este că nu e nimic mai greșit decât să constrângi pe cineva să intre în sala de operație, dacă nu și-o dorește cu adevărat”.

sursă- https://ziaristii.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here