echipa de medici

Revoltat din cauza lipsei comunicării din partea autorităților, un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Slatina și-a expus punctul de vedere cu privire la noul coronavirus COVID-19, avertizând că suntem total nepregătiți pentru a ne confrunta cu ceea ce cu siguranță nu ne va ocoli.

Puțini sunt cetățenii care știu într-adevăr ce au de făcut pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur de acest virus, iar procentul celor care nu conștientizează riscul acestei situații este mult mai mare decât al celor care iau măsuri.

Deși nu există niciun caz confirmat de coronavirus în România, medicul declară că, mai devreme sau mai târziu, și țara noastră va fi afectată de acesta.

„Spitalele ştiu ce să facă, e protocolul clar, îl iei şi îl duci. Problema este ce faci cu cel care a venit cu maşină personală sau cu taxi, a venit în UPU şi s-a oprit în Triaj. Oamenii din triaj ştiu să bage acel pacient înainte, dacă spune. Dacă stă o jumătate de oră în Triaj însă, eu s-ar putea să am o problemă. Îl izolezi, avem unde în spital, dar problema e în prespital. Trebuie să fim raţionali. N-ai cum să opreşti virusul să intre-n ţara, asta e o tâmpenie. Problema este că trebuie să înţeleagă toţi care sunt riscurile şi ce trebuie să facă, nu la primul semn de răceală să vii în spital. Că sunt vreo 2.000 de oameni aici care tuşesc şi dacă au virus? În mare parte o să fie gripă obişnuită, care e peste tot, or să fie şi cazuri de coronavirus, dar n-o să fie toate şi nu sunt toate grave. Nu mori de la el, nu e Ebola. Oamenii trebuie să ştie, dar de unde să ştie? De pe Facebook? De la jurnalişti? Ministerul Sănătăţii ar trebui să comunice cu oamenii mult mai bine pe tema asta şi ar trebui să le spună. M-aş fi bucurat să văd zilele astea afişe în aeroporturi, în autogări, în spitale, lista localităţilor cu risc“, a spus acesta.

Citeste mai mult: adev.ro/q67kpg

Sabina Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here