Medicul estetician Adina Alberts, soţia lui Viorel Cataramă, a adus o critică dură folosirii termometrului digital la intrarea în magazine. Aceasta consideră măsura este inutilă în depistarea stărilor febrile.

Adina Alberts critică folosirea termometrului digital la intrarea în magazine şi spune că nici raza cu infraroşu folosită de termometre nu ar fi de neglijat.

De asemenea, medicul estetician a criticat într-o postare recentă folosirea măştii de protecţie de către oricine, avertizând că anumite categorii de oameni nu o pot utiliza fără riscuri, pentru că aceasta limitează aportul de oxigen.

„Degeaba se ia temperatura la intrarea în magazine Mă scuzaţi, dar voi fi foarte directă. E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri/ magazine/ birouri. Şi nu pentru că ar fi nocivă tehnologia minim invazivă bazată pe raze infraroşii (exact ca la telecomandă), deşi eu nu mi-aş lăsa niciodată copilul în bătaia telecomenzii… Mă rog, asta este altă discuţie, pentru că, dacă ţi se ia temperatura în acest mod, de 10 ori pe zi, vreo câteva sute de zile la rând, nu mai e chiar un nimic. Dar revenind… Dragii mei, o pastilă de paracetamol sau o aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare, către valori normale, în 15-20 minute. Plus că starea febrilă ar putea avea atâtea alte cauze, altele decât COVID-19. Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol şi să iasă la shopping, dacă aşa ar vrea muşchiul lui?!? Nimic!“, a scris Adina Alberts pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here