Medicul psihiatru Gabriel Diaconu spune că doar unul din cinci pacienţi internaţi din cauza COVID-19 supravieţuişte peste 72 de ore.

Analizele lui arată că rata de supravieţuire peste 48, respectiv 72 de ore de la internare în Suceava, este în scădere şi mult mai mică decât în restul ţării. El spune că în multe dintre cazuri, rezultatul testului PCR pentru SARS-Cov2 vine chiar în ziua morţii apcientului şi chiar şi la o săptmână după deces.

„Judeţele care deja devin «fierbinţi», dar şi unde există deficit de tehnologie/ personal, returnează teste pozitive tardiv, după ce s-a produs exitus-ul. Arad, Hunedoara, dar şi Ialomiţa sunt pe acest grafic nefast alături de Suceava şi Vrancea”, arată analizele lui Gabriel Diaconu”, spune Diaconu.

Rezultatul testului pentru SARS-Cov2 vine de multe ori în ziua decesului pacientului şi chiar şi la o săptămână de la testare. „M-am concentrat îndeosebi pe realitatea că, în multe cazuri, confirmarea RT-PCR de infectare cu SARSCov2, până acum, a venit în aceeaşi zi cu data morţii persoanei, dar şi DUPĂ deces, uneori la o distanţă de aproape o săptămână” , precizează medicul. Graficul de mai jos dovedeşte timpul de răspuns întârziat în procesul de testare.

Acesta mai spune că doar unul din cinci cazuri de bolnavi au supravieţuit mai mult de 72 de ore de la internare, dintr-un total de 100 de decese înregistrate. „Mai mult, o judecată la rece a primei sute de decese arată că doar în unul din cinci cazuri (!) persoana a trecut graniţa primelor 72 de ore după internare. Aprope 80% din situaţii omul a fost adus în stare gravă la spital, i s-au luat teste, şi a murit fie în aceeaşi zi fie în următoarele 24 – 48 de ore”, mai precizează Diaconu. Diaconu spune că în Suceava, rata supravieţuirii peste 48, respectiv 72 de ore de la internare este în scădere şi mult mai mică decât în restul ţării.

”Supravieţuirea, în Suceava, la 48, respectiv dincolo de 72 de ore, a pacienţilor infectaţi cu Covid, este descrescătoare şi disproporţional de mică faţă de restul ţării. Atenţie, nu mă refer la diferenţa viaţă/ moarte. Cazurile incluse sunt doar decese. Dar acest timp ”critic” este un indicator relevant pentru capacitatea de răspuns”, mai arată datele acestuia. Analizele lui Gabriel arată că putem avea în total între 6 şi 10 mii de cazuri în următoarele 3-4 zile.

„Aşa cum anunţam mai devreme, astăzi am ieşit din banda inferioară de evoluţie pe modelul german Event Horizon, către limita de sus a intervalului de încredere 98%. La acest moment, prognoza Horizon este de oriunde între 6 mii, şi 10 mii de cazuri în următoarele 3 – 4 zile”, mai notează acesta. Iată graficul întocmit de Gabriel Diaconu, stabilit între 5 martie şi 7 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.