Tribunalul Cluj a decis că rechizitoriul în baza căruia medicul ortoped clujean Florin Răcășan este valabil și inculpatul va fi trimis în judecată pentru luare de mită.

”Respinge excepţiile şi cererile cu privire la obiectul camerei preliminare invocate de către inculpatul Răcășan Florin Mihai, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (…) şi în consecinţă: Constată legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 416/P/2019 emis la data de 04.10.2019 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj privind pe inculpatul Răcășan Florin Mihai, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită (…) (15 acte materiale), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul Răcășan Florin Mihai, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (…) (15 acte materiale), urmând ca la rămânerea definitivă a prezentei, să se fixeze termen de judecată. Cu drept la contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare cu inculpatul şi cu reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu”, arată soluția pe scurt a instanței.

Răcășan a fost prins în flagrant, la mijlocul verii, în timp ce lua șpagă de la un pacient pe care refuza să-l externeze sau opereze, până nu îi dadea mita cerută. Din iulie și până în prezent, Răcășan a fost plasat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, fără a mai putea activa ca medic. 

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Cluj l-au prins în flagrant pe Racasan, în timp ce lua 700 de euro de la un pacient. Potrivit surselor, Florin Răcășan obișnuia să încaseze sume frumușele de la pacienți, în special de la cei vârstinci și nevoiași. Uneori opta pentru a interveni de mai multe ori pe un pacient, deși putea să opereze din prima toate problemele. 

Citeste si Procurorii au cerut arestarea unui faimos medic clujean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here