Curtea de Apel Târgu Mureş a desfiinţat sentința dată de Judecătoria Luduș, care l-a condamnat pe medicul rezident turdean Horațiu Potîrniche la 3 ani de închisoare și 1 lună, fiind acuzat de mai multe infracțiuni de natură sexuală, care implicau minori cu vârsta între 5 și 12 ani.

Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat pe Horațiu Potîrniche la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare (practic, a eliminat detenția) și la măsura obligării luării unor medicamente, pentru a se ”trata” de perversiunile sexuale pentru care a fost judecat.

În baza art. 38 şi art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului P. H. pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 2 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din restul pedepselor (3 luni pentru ultrajul contra bunelor moravuri din 28.05.2022 şi 9 luni închisoare pentru coruperea sexuală a minorilor, stabilite de prima instanţă, pe care le menţine), aplicând inculpatului pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare. (…)

Potrivit art. 91 C. pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 ani şi 6 luni închisoare şi a pedepsei accesorii pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.”, a fost decizia instanței, citează turdanews.net. Medicul rezident Horațiu Potîrniche a fost în stare de arest la domiciliu, până la pronunțarea acestei decizii finale, în 21 iunie 2024, moment din care este liber.

Pe lângă condamnarea cu suspendare, medicul rezident turdean este obligat și la urmarea unui tratament medicamentos. Totodată el trebuie să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Tureni sau în cadrul Primăriei municipiului Turda, la alegerea serviciului de probaţiune.

TurdaNews a amintit într-un amplu articol care au fost faptele care au dus la această condamnare. Iată câteva dintre acestea: 
● în data de 28.05.2022, în jurul orelor 19:00, în timp ce numita (…) se deplasa pe strada (…) localitatea Iernut, însoțită de către copiii săi minori (…) in vârstă de 9 ani, (…) în vârstă de 6 ani, (…) în vârstă de 5 ani și (…) în vârstă de 8 ani, inculpatul (…) a ajuns în dreptul numitei (…) și a copiilor acesteia, aflându-se în autoturism, cu pantalonii dați jos, iar într-o mână își ținea organul genital și se masturba, fiind observat atât de către (…) cât și de copiii minori ai acesteia;
● în data de 01.06.2022, în jurul orei 13:30, aflându-se în parcarea magazinului (…) din Iernut, inculpatul (…) i-a oferit martorei (…) N… suma de 15 lei, iar apoi și-a dat jos pantalonii și s-a masturbat în fața acesteia, solicitându-i martorei să rămână lângă mașină până termină, astfel că martora a rămas lângă mașină pentru aproximativ 3 minute, apoi bărbatul s-a murdărit cu spermă pe pantaloni, iar martora a plecat; 

Sursa: Ziua de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.