Potrivit președintelui executiv ACL Cluj Mihai Seplecan, ”Uniunea Social Liberală s-a destrămat ca urmare a trădării de către PSD a promisiunilor privind un mediu de afaceri sănătos inclusiv față de partenerul de guvernare PNL. Din cauza încălcării acestor promisiuni, România a ajuns corigenta lumii la infrastructură, regimul de impozitare şi relaţiile de muncă. Oricum, față de muncă PSD are aversiune – sunt mai bune taclalele și laudele la televizor. Drept dovadă, de anul acesta, nici școla nu mai este școală: orice loază poate să se joace de-a studentul, numai bani să aibă părinții lui.

Datele publice ale Forumului Economic Mondial ne arată că, din cauza regimului taxelor, a infrastructurii proaste şi a politicilor deficitare de resurse umane, România se plasează pe ultimele locuri în topul criteriilor de competitivitate. Este, dincolo de laudele găunoase ale celor de la PSD, rezultatul evident al poverii fiscale ce apasă pe investiţii şi pe piaţa muncii. Devine clar că nu există voință politică și legile se interpretează în favoarea PSD, iar tăierea investițiilor pentru a face loc pomenilor electorale a dus la starea deplorabilă a infrastructurii.

Cu ajutorul lui Victor Ponta, în Raportului Global al Competitivităţii, suntem pe locul 59 din 144 de ţări. Categoric putea fi mai rău. Noroc că cei de la PSD iau decizii împotriva României numai de doi ani, de când s-au văzut cu sacii în căruță și n-au mai ținut cont de promisiunile făcute.

Din 144 de ţări, România apare pe locul 140 la „efectul taxelor asupra investiţiilor“, pe 126 la „efectul taxelor asupra câştigurilor din muncă“ şi pe 121 la „calitatea drumurilor“. Suntem pe locul 125 la capitolul „cooperarea între angajaţi şi angajatori“, locul 128 la „capacitatea de a menţine în ţară persoanele talentate“, locul 126 la „încrederea în managerii profesionişti“ și 120 la intensitatea – redusă – a concurenţei (adică lipsa de opțiuni în servicii). Ne ridică pe locuri “fruntașe” capitolul “impactul zero al malariei sau al HIV/SIDA în business”.

Suntem fruntași că nu suntem bolnavi – alte boli, precum corupția și lăcomia sunt cele care ne coboară în clasament. Cel mai bun barometru sunt problemele pe care cei care au vrut să facă afaceri în România le-au enumerat pentru întocmirea acestui clasament și anume: accesul la finanţare, nivelul taxelor, infrastructura defectuoasă, corupţia, ineficienţa birocraţiei, reglementările restrictive ale pieţei muncii, inflaţia, instabilitatea politicilor publice care duc la fluctuaţi de curs valutar, rata criminalităţii şi insuficienta capacitate de inovare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.