Mihai Seplecan, copreședinte executiv PNL Cluj, amintește într-un comunicat de presă că plângerile împotriva lui Victor Ponta pentru că a întârziat organizarea alegerilor pentru Consiliul Județean Cluj nu au avut deocamdată o finalitate, o parte din vină fiind a procurorilor care au gestionat aceste plângeri.

”Reamintesc faptul că am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împotriva numitului Ponta Victor-Viorel, Prim-Ministru al României, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută şi pedepsită de art. 297 alin. (1) din Codul Penal. Pentru organizarea de alegeri anticipate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, am invocat prevederile Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. De asemenea, împotriva numitului Ponta Victor-Viorel s-a deschis și o acțiune în Contenciosul Administrativ pentru încălcarea Legii administrației publice – Statutul aleșilor locali, acțiune pe care am câștigat-o recent, în primă instanță. Numai că procurorii din subordinea Procurorului General Tiberiu Nițuconsideră că hotărârile lor le bat pe cele ale judecătorilor. C-așa-i cu subordonarea, ea se execută, nu se discută.

Așa că suntem în situația în care Instanța de Contencios administrativ ne-a dat câștig de cauză la plângerea prin care am chemat în judecată Guvernul României pentru a-l obliga să respecte legile României, iar procurorul a hotărât, la data de 06.04.2015, clasarea cauzei în Dosarul nr. 46/P/2015. Adică 3 zile mai târziu după ce un judecător a hotărât să-l oblige pe Victor Ponta să respecte legile României, un procuror vine și-i zice: “lasă, că merge și așa”. Adică, invocând lipsa de bani, poate să fure. Că motivarea de clasare a cauzei “întrucât lipsește vinovăția prevăzută de lege necesară pentru punerea în mișcare a acțiunii penale” face referire strict la suplimentarea bugetului care ar fi fost necesară în cazul realizării acestor alegeri. Numai că avem de-a face și cu o minciună prin omisiune: PNL Cluj i-a solicitat Premierului Victor Viorel Ponta să organizeze aceste alegeri odată cu turul II al alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie 2014, tocmai pentru a nu-i da ocazia să se prevaleze de o asemenea jalnică scuză. Apoi, lipsa banilor nu poate fi invocată pentru a anula Democrația, pentru a anula un drept al cetățenilor Clujului.

Din cauză că județul nu mai este condus de mai bine de un an, s-au pierdut bani pentru proiecte de dezvoltare extrem de importante: intermodalul, Tetarom IV șamd.; sau sunt puse în pericol restul investițiilor: Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, întăbularea unor investiții, devierea albiei râului Someș pentru prelungirea pistei Aeroportului Internațional Cluj șamd. Practic, județul Cluj este sabotat – aș zice intenționat.

Toate acestea sunt motive rezonabile pentru a contesta Ordonanța procurorului de caz Dragoș Cojocariu, precum și studierea posibilității de a depune denunț penal și împotriva Procurorului General al României în cazul în care se persistă pentru a nu se pune Legea în drepturi. Un procuror nu are drept să judece, cu atât mai mult să înfrângă decizia unui judecător”, arată liberalul.

 

3 COMENTARII

  1. Mai mihaita de ce te grabesti tu sa ajungi presedinte de consiliu judetean ? Nu vezi tu cat e de grea viata de presedinte ? Nu era mai bine cand erai sofer ? Nu tu bataie de cap, n-aveai decat grija volanului si a foii de parcurs ! Mai bine mai analizeaza , ca meseria de baza nu ti-o ia nimeni ! Bafta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.